Foto: Shutterstock
Sviestmaižu un kulinārijas segmentos Latvijā ir sīva konkurence, pastāstīja kompānijas "Latvijas Pārtikas ražotājs" (zīmols "Latvijas Labumi") komercdirektors Andris Freimanis.

"Ja visi strādātu uz vienādiem, godīgiem nosacījumiem, būtu labi. Taču mēs esam divi spēlētāji, kas vairāk vai mazāk strādā uz vienlīdzīgiem nosacījumiem, bet pārējie – tā," sacīja Freimanis, piebilstot, ka sviestmaižu un kulinārijās segmentos ir diezgan sīva konkurence.

Savukārt pankūku segmentā konkurenti savstarpēji sacenšas par cenām. "Pankūku segmentā arī ir problēmas, tur ir sacenšanās par centiem, cenu samazināšana un viss pārējais," teica Freimanis.

Jau vēstīts, ka pērn "Latvijas Pārtikas ražotājs" iegādājās bankrotējošā uzņēmuma "Lango R&D" ražotni. Šobrīd "Latvijas Pārtikas ražotājam" ir kulinārijas un pārtikas ražotne Ādažos, kur uzņēmums ir palielinājis ražošanas jaudas, kā arī ražotne Stopiņu novadā. Kompānija ražo pankūkas, sviestmaizes, salātus, un gaļas izstrādājumus un marinējamus.

Saskaņā ar datubāzē "Lursoft" sniegto informāciju, 2015. gadā "Latvijas Pārtikas ražotāja" apgrozījums bija 2,608 miljoni eiro, kas ir par 3,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pērn vairākkārt samazinājās līdz 12 tūkstošiem eiro.

"Latvijas Pārtikas ražotājs" ražo svaigās kulinārijas produktus – salātus, pankūkas, sviestmaizes un gaļas produktus. "Latvijas Pārtikas ražotājs" ir reģistrēts 2010. gadā un kompānijas pamatkapitāls ir 2,8 tūkstoši eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Agija Dudko (90,01%) un Andris Freimanis (9,99%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!