Foto: Krauss

"Swedbank" piešķīrusi 1,7 miljonu eiro aizdevumu kokapstrādes uzņēmumam SIA "Krauss", pavēstīja bankā.

"Swedbank" pārstāvji informēja, ka uzņēmums plāno investēt divu jaunu ražošanas līniju iegādē, kas palīdzēs efektīvāk garināt kokmateriālus, uzstādīt koksnes defektu skenerus, kā arī atjaunot zāģēšanas līniju neapmalotu dēļu apstrādei. Paredzēts, ka ieguldījumi ne tikai ļaus palielināt uzņēmuma ražošanas jaudas, bet arī uzlabot energoefektivitāti.

"Ražošanas jaudu un efektivitātes palielināšana ir katra ražojoša uzņēmuma panākumu pamats. Bez precīzu un mūsdienīgu iekārtu izmantošanas ražošanas procesā, nav iespējams saražot kvalitatīvu preci. Līdz ar to, lai tā būtu pieprasīta kā Latvijā, tā arī eksporta tirgos, ieguldījumi kvalitātē ir pamatu pamats," pauda "Krauss" valdes loceklis Igors Mašals.

Lielāko daļu saražotās produkcijas "Krauss" eksportē uz kopumā vairāk nekā 20 valstīm Eiropā, Āzijā, Amerikā, savukārt vietējā tirgū uzņēmums realizē 20% no visa produkcijas apmēra. Tostarp uzņēmums sadarbojoties ar tādiem uzņēmumiem kā "IKEA" un "Jeld Wen".

Bankā arī informēja, ka "Krauss" apgrozījums pagājušajā gadā pieauga par 10%, sasniedzot gandrīz 10 miljonus eiro, kamēr kompānijas peļņa, pēc provizoriskiem datiem, pārsniedza 700 000 eiro.

"Krauss" specializējies bērza pārstrādē. Uzņēmuma produktu grupā ietilpst zāģmateriāls, mēbeļu un būvelementu detaļas un sagataves, tostarp līmētas detaļas, apkures briketes, kā arī "Krauss" tirgo šķeldu un skaidu. "Krauss" ir divas ražotnes - kokzāģētava Cesvaines novadā un apstrādes ražotne Klintaines pagastā Pļaviņu novadā.

"Krauss" pamatkapitāls ir 2845 eiro, bet tās īpašnieki ir Gatis Gulbis (33,99%), Svetlana Mašala (33,01%) un Jānis Valerts (33,01%), liecina "Firmas.lv" informācija. 2019.gadā kompānijas apgrozījums bija 8,953 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 1,358 miljoni eiro.

Pēc aktīvu apmēra "Swedbank" ir lielākā banka Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!