Foto: LETA

"Swedbank" atbilstības kontroles vadītāja Latvijā Gundega Genca no 20. marta pievienojas AS "Swedbank" valdei, informē banka.

Kopš 6. janvāra Genca ieņem "Swedbank" Atbilstības kontroles vadītājas amatu Latvijā un darbojas arī bankas vadības komandas sastāvā. Viņas stāšanos "Swedbank" valdes locekles amatā apstiprinājusi Eiropas Centrālā banka. Līdz ar Gencas pievienošanos valdes sastāvam valdes locekļa amatu atstāj Ģirts Bērziņš.

Gencai ir vairāk nekā 20 gadu ilga darba pieredze banku sektorā, tostarp, atbilstības kontroles vadīšanā, kā arī plašas zināšanas klientu izpētes un darījumu novērtēšanā. Iepriekš viņas pieredze bijusi saistīta ar atbilstības kontroles vadīšanu "SEB" un "Luminor" bankās, kā arī konsultāciju sniegšanu atbilstības jomā.

"Atbilstības kontroles nozīmīgums pēdējos gados strauji audzis, un tas prasa ļoti lielu kompetenci, zināšanas un labu komandas darbu gan ekspertu, gan vadības līmenī. Esmu gandarīts, ka "Swedbank" valdi Latvijā papildinās tik pieredzējusi profesionāle," teic "Swedbank" valdes priekšsēdētājs Reinis Rubenis.

Atbilstības kontrole Latvijā ir daļa no grupas atbilstības kontroles funkcijas, kuras vadītājs ir tieši pakļauts "Swedbank" grupas prezidentam. Atbilstības kontroles atbildība ir pārliecināties, ka banka un tās darbinieki darbojas saskaņā ar ārējiem un iekšējiem normatīviem. Tas tiek īstenots, veicot pārbaudes, novērtējot un ziņojot neatbilstības bankas un grupas vadībai, kā arī sniedzot eksperta padomus vairākās jomās. Kā atbilstības kontroles vadītāja Latvijā Genca vada atbilstības kontroles komandu Latvijā, nodrošina sadarbību ar uzraugošajām iestādēm, kā arī ir daļa no vadības komandas Latvijā.

"Swedbank" vadības komandā šobrīd ir arī valdes priekšsēdētājs Reinis Rubenis, valdes locekļi – Privātpersonu pārvaldes vadītājs Renārs Rūsis, Uzņēmumu pārvaldes vadītāja Ieva Vīgante, Klientu servisa pārvaldes vadītājs Vadims Frolovs, Finanšu pārvaldes vadītāja Līga Šķendere, Risku pārvaldes vadītāja Latvijā Ruta Malacanova, Risku vadības pārvaldes vadītājs Juris Bogdanovs, kā arī Juridiskās pārvaldes vadītāja Agnese Garda, Personāla pārvaldes vadītāja Agita Jākobsone un Komunikācijas pārvaldes vadītājs Māris Plūme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!