Foto: Publicitātes attēli/VNĪ
Kultūras un radošo industriju atbalsta centra "TabFab", Miera ielā, Rīgā pirmā posma darbus ir plānots pabeigt 2024.gada sākumā.

14.februārī tā Radošo industriju biznesa inkubatora (RIBI) ēkas pamatos ievietota laika kapsula ar vēstījumu nākotnes paaudzēm. Projektu īsteno "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ); projekta autors - arhitektu birojs NRJA, būvdarbus veic SIA "Marels Būve".

Starpdisciplinārā izglītības, kultūras un radošo industriju atbalsta centra "TabFab" izbūves kvartālā pašlaik norisinās pirmā posma darbi; līdz šim ir veikti demontāžas darbi nākotnes kino skolas telpās, kā arī sākti sagatavošanās darbi papildus pamatu izbūvei. Demontāžas darbi sākti arī filmēšanas paviljonā un izbūvēti RIBI ēkas pamati. Līdz vasaras vidum turpināsies RIBI ēkas grīdu un pārējo konstrukciju izbūves darbi un sasniegts augstākais ēkas jumta punkts. 2024.gada sākumā iecerēts noslēgt pirmā posma darbus, lai Latvijas Kultūras akadēmijas studenti un radošo industriju pārstāvji varētu sākt iepazīties ar jaunajām telpām.

Atbilstoši arhitektu biroja NRJA vīzijai projekta ietvaros veiks telpu pielāgošanu Latvijas Kultūras akadēmijas Nacionālo filmu skolas vajadzībām, kā arī izbūvēts atsevišķs filmēšanas paviljons, atjaunojot un labiekārtojot teritoriju 2325 m2 un publiskās ēkas 1090 m2 platībā.

Kopējās pirmā posma būvdarbu izmaksas veido 4,62 miljonus eiro, tostarp šobrīd apstiprināts projekta sadārdzinājums 258 150 eiro apmērā. Projekta pirmā posma finansējumu Kultūras ministrija piesaistījusi no ES fondiem.

Laika kapsulas ievietošanas pasākumā piedalījās VNĪ valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs, kultūras ministrs Nauris Puntulis, Latvijas Kultūras akadēmijas Nacionālās filmu skolas vadītājs Jānis Putniņš, NRJA dibinātājs Uldis Lukševics un citi.

VNĪ īsteno 44 valsts nozīmes projektus, no kuriem 24 atrodas būvniecības stadijā. Projektu kopējais īstenošanas budžets ir vairāk nekā 336 miljoni eiro. Uzņēmums dibināts 1996. gadā, tā 100 % akcionārs ir Finanšu ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!