Foto: LETA

Lai gan "Rīgas satiksme" akciju biržās tuvākajā nākotnē, visticamāk, neparādīsies, uzņēmums, pabeidzot dalību Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) Vērtspapīru smilškastes projektā, novērtē iespēju saņemt investoru skatu no malas. Tas, kā uzskata valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa, ļaus Rīgas domei labāk saprast, ko darīt ar sabiedriskā transporta nodrošinātāju, kurš esot sasniedzis sava budžeta robežas un pieredz līdzekļu trūkumu attīstībai.

FKTK kopā ar partneriem pavasarī izveidoja atbalsta mehānismu potenciālajiem emitentiem jeb Vērtspapīru smilškasti, lai veicinātu uzņēmumu dalību Latvijas kapitāla tirgū. 

"Vērtspapīru smilškaste ietver nefinanšu konsultācijas, kuru rezultātā potenciālais emitents saņem izvērtējumu un ieteikumus, kas jāuzlabo, lai izietu Latvijas kapitāla tirgū," skaidro komisija, norādot, ka smilškasti var izmantot gan privāti uzņēmumi, gan arī valsts un pašvaldību kapitālsabiedrības. Vērtspapīru smilškastei var pieteikties gan tādi uzņēmumi, kas iecerējuši izlaist akcijas, gan tādi, kas vēlas piesaistīt finansējumu, izlaižot obligācijas.

Pirmais

Līdz šim smilškaste bija tikai teorētiska, jo neviens uzņēmums vēl nebija pieteicies. Taču šoruden tapa zināms, ka galvaspilsētas sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējs "Rīgas satiksme" ir veicis novērtējuma procesu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!