Foto: LETA

Piektdien, 25. martā, Taksometru vadītāju reģistrā tika reģistrēti pirmie divi Ukrainas iedzīvotāji, informēja Autotransporta direkcijas pārstāve Zane Plone.

Kopš šī gada 12. marta Ukrainas iedzīvotājiem ir atvieglotas prasības, lai reģistrētos Taksometru vadītāju reģistrā, un nodrošinātu Latvijas teritorijā pasažieru komercpārvadājumus ar vieglo automobili, tai skaitā taksometru.

"Ukrainas iedzīvotājiem, kuri devušies bēgļu gaitās Krievijas izraisītā kara Ukrainā dēļ, tiek dota iespēja bez valsts valodas zināšanām strādāt par taksometru vadītājiem Latvijas teritorijā. Mums ir prieks, ka šajos šausmīgajos apstākļos varam palīdzēt ukraiņiem. Aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem, ja šie autovadītāji uzreiz nesapratīs visu pasažieru teikto un nevarēs atbildēt latviešu valodā, kā arī būt atsaucīgiem, lai šis laiks, ko Ukrainas iedzīvotāji pavada prom no mājām, viņiem būtu vieglāks," norāda Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš.

Ukrainas pilsoņiem, lai reģistrētos Taksometru vadītāju reģistrā, netiek izvirzītas prasības par valsts valodas zināšanām, kā arī netiek prasīts apliecinājums par vadīšanas tiesību aizlieguma neesamību, kas ir prasība gadījumos, ja vadītāja apliecība izsniegta ārvalstīs.

Jau ziņots, ka kopš kara sākuma Ukrainā Latvijā izmitināšana ar pašvaldību Civilās aizsardzības komisiju starpniecību bijusi nepieciešama 5098 personām, 6359 Ukrainas civiliedzīvotājiem izsniegti uzturēšanās dokumenti ar tiesībām uz nodarbinātību, liecina Iekšlitu ministrijas informācija.
Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Krievijas iebrukums ar raķešu apšaudēm un sauszemes spēku ienākšanu no dažādām pusēm sākās 24. februāra agrā rītā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!