Foto: LETA

Igaunijas prāmju operators "Tallink Grupp" jūlijā pārvadājis 444 112 pasažierus jeb par 28% mazāk nekā pagājušā gada jūlijā, uzņēmums informējis Tallinas biržu.

Starp Igauniju un Somiju pārvadāto pasažieru skaits samazinājies par 43,3%, starp Igauniju un Zviedriju pārvadāto pasažieru skaits palielinājies apmēram 14 reizes, bet starp Zviedriju un Somiju pārvadāto pasažieru skaits krities par 4,9%.

Starp Latviju un Zviedriju reisi jūlijā nenotika.

Visos maršrutos pārvadāto kravas vienību skaits šajā laika posmā samazinājies par 4,6% līdz 27 766 vienībām, bet pārvadāto pasažieru transportlīdzekļu skaits sarucis par 26,7% līdz 86 665.

Jau ziņots, ka "Tallink Grupp" koncerns šogad pirmajā pusgadā cietis zaudējumus 58,758 miljonu eiro apmērā, kas ir par 2,1% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, tostarp otrajā ceturksnī grupas zaudējumi samazinājušies par 11,1% salīdzinājumā pagājušā gada otro ceturksni un bijuši 24,327 miljoni eiro.

Vēstīts arī, ka "Tallink Grupp" šogad neplāno atjaunot satiksmi maršrutos no Rīgas.

Uzņēmuma akcijas kotē Tallinas fondu biržas oficiālajā sarakstā. Lielākais "Tallink Grupp" akcionārs ir Igaunijas investīciju kompānija "Infortar", kurai pieder 39% "Tallink Grupp" akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!