Foto: DELFI

Sākot ar 9. aprīli, "Tallink Grupp" sadarbībā ar kompāniju "Farmatar" katru piektdienu piedāvās Covid-19 antigēnu un antivielu testēšanas pakalpojumu uz kuģiem "Star" un "Megastar", maršrutā Tallina - Helsinki.

Jaunais pakalpojums ir turpinājums martā uzsāktajam pilotprojektam, kurš tika īstenots uz kuģa "Megastar", un ir daļa no uzņēmuma plāna piedāvāt drošu un mierīgu ceļošanas iespēju tiem pasažieriem, kuriem ieceļojot valstī nepieciešams uzrādīt apliecinājumu par negatīvu koronavīrusa testa rezultātu.

Pakalpojums galvenokārt paredzēts tiem pasažieriem, kuri nedēļas nogalēs dodas no Somijas uz Igauniju un kuriem Somijā jāatgriežas svētdien vai pirmdien. Piektdienas testa rezultāts ļaus pasažieriem 72 stundu laikā atgriezties Somijā, tādējādi mazinot satraukumu, kas var rasties, meklējot iespējas veikt testu nedēļas nogalē.

"Uz kuģa "Megastar" uzsāktais pilotprojekts mums skaidri parādīja klientu interesi par pakalpojumu veikt testus uz kuģa, tāpēc izlēmām ieviest to uz abiem ātrgaitas kuģiem. Lai gan pasažieru skaits joprojām ir ļoti mazs, mēs piedāvāsim šo pakalpojumu tikai piektdienās. Ilgākā laika posmā mērķis ir piedāvāt sniegt šo pakalpojumu arī citās dienās, tiklīdz robežas pakāpeniski atvērsies un atjaunosies pasažieru plūsma un, cerams, tādējādi spēsim nodrošināt pasažieru uzticību drošai ceļošanai ar kuģiem," saka "Tallink Grupp" pasažieru servisa daļas vadītāja Age Vanajūre.

Antigēnu un antivielu ātros testus uz abiem kuģiem veiks kvalificēts medicīnas personāls, un pasažieriem tiks izsniegts testa rezultāts un sertifikāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!