Foto: Ieva Leiniša/LETA

"Tallink Grupp" un Marokas valsts uzņēmums "Tanger MED Port Authority" ir parakstījuši līgumu par uzņēmuma kuģu "Victoria I" un "Romantika" īstermiņa fraktēšanu, informē uzņēmuma pārstāvji.

Kuģi 2021. gada jūlijā – septembrī kursēs starptautiskos jūras maršrutos starp Maroku un Franciju, kā arī starp Maroku un Itāliju.

Kuģis "Victoria I" izbrauks no Tallinas 28. jūnijā, savukārt kuģis "Romantika" – 5. jūlijā. Abu kuģu nomas termiņš ir 100 dienas. Plānots, ka kuģi dosies uz "Tanger MED" ostu Marokā, kas ir viena no lielākajām Āfrikas un Vidusjūras ostām un atgriezīsies Tallinā 2021. gada oktobrī. Līguma nosacījumi paredz, ka kuģus šajā laikā vadīs "Tallink Grupp" tehniskā apkalpe.

Pirms 10 gadiem "Tallink" jau ir bijusi pieredze kuģu fraktēšanā uz Vidusjūru, kad reģiona operatori četru gadu laikā īrēja dažādus uzņēmuma kuģus īstermiņa fraktēs. Tādējādi darbs šajā reģionā ir pazīstams "Tallink Grupp", kuģu kapteiņiem un uzņēmuma komandai.

"Esam gandarīti, ka šogad ir izdevies panākt vēl vienu vienošanos par mūsu kuģu fraktēšanu, un tiem nebūs jāatrodas dīkstāvē ostā, kamēr tiek mīkstināti ceļošanas ierobežojumi un tiek atsākta cilvēku pārvietošanās. Pat ja fraktēšana ir uz neilgu laiku – 100 dienām – tas ir darbs kuģiem un mūsu apkalpei vismaz 100 dienu garumā,"saka "Tallink Grupp" valdes priekšsēdētājs Pāvo Negene.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!