Foto: Publicitātes foto

Tallink Grupp” kuģis “Isabelle”, kas līdz pandēmijas sākumam kursēja maršrutā Rīga – Stokholma, 11. februārī izbrauc no Tallinas un dodas uz Turku kuģu remonta rūpnīcu Naantali, Somijā, lai veiktu regulāro kuģa apkopi. Pēc apkopes darbu pabeigšanas kuģis dosies uz Rīgas ostu, kur gaidīs maršruta Rīga – Stokholma atsākšanos 2022. gada aprīlī.

Kuģis atradīsies sausajos dokos laikā no 2022. gada 12. līdz 25. februārim.

Plānoto apkopes darbu sarakstā ir vairāki tehniskie uzlabojumi un nepieciešamie korpusa zemūdens daļas labošanas darbi, tostarp dzinēja vārpstas blīvju nomaiņa, korpusa vārstu, sūkņu un dzesētāju apkope, stabilizatoru gultņu un blīves nomaiņa, kā arī balasta ūdens attīrīšanas sistēmas (Ballast Water Treatment System) uzstādīšana.

Visi plānotie apkopes darbi un uzlabojumi tiks veikti ar mērķi uzlabot komfortu un ceļošanas pieredzi uzņēmuma klientiem pirms 2022. gada pavasara un vasaras sezonas sākuma, norāda uzņēmumā.

"Kuģa "Isabelle" darbība savā ierastajā maršrutā starp Rīgu un Stokholmu tika apturēta 2020. gada martā. Pēc plānotās kuģa apkopes Somijā "Isabelle" beidzot dosies ceļā uz savām mājām Rīgā. Ir svarīgi pārliecināties par kuģa gatavību atsākt darbību pēc tik gara pārtraukuma," sacīja "Tallink Grupp" kuģu pārvaldes vadītājs un kapteinis Tarvi-Karloss Tūliks.

Uzņēmuma kuģis "Isabelle", kas no 2020. gada 16. marta pārtrauca darbību uzņēmuma regulārajā maršrutā Rīga – Stokholma, atsāks pasažieru, pasažieru transportlīdzekļu un kravas pārvadājumu jūras satiksmi starp Latvijas un Zviedrijas galvaspilsētām katru otro dienu un veiks pirmo reisu no Rīgas uz Stokholmu 2022. gada 6. aprīlī.

Kuģniecības kompānijas pirmais komercreiss no Rīgas uz Stokholmu notika pirms 16 gadiem, 2006. gada 6. aprīlī, kad maršrutā starp Latviju un Zviedriju kursēja kuģis "Fantaasia".

AS "Tallink Grupp" īpašumā ir 15 kuģi, kas kursē ar "Tallink" un "Silja Line" zīmolu dažādos maršrutos. AS "Tallink Grupp" akcijas ir kotētas Tallinas biržā un Helsinku biržā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!