Foto: Ieva Leiniša/LETA

Kompānija AS "Tallink Grupp" pieņēmusi lēmumu atjaunot maršrutu Rīga – Stokholma no 2022. gada pavasara, informē uzņēmuma pārstāvji.

Plānots, ka kuģis "Romantika" kursēs starp Latvijas un Zviedrijas galvaspilsētām katru otro dienu no 2022. gada 1. aprīļa. Vienlaikus tas nozīmē, ka regulārā satiksme maršrutā Rīga – Stokholma šogad atjaunota netiks.

Tāpat uzņēmums nolēma jau šī gada vasarā atsākt darbību regulārajā līnijā Tallina – Stokholma pēc gandrīz 16 mēnešus ilga maršruta apturēšanas ceļojumu ierobežojumu dēļ starp Igauniju un Zviedriju. Sākotnēji plānots, ka kuģis "Baltic Queen" daļēji atjaunos satiksmi maršrutā Tallina – Stokholma no 2021. gada 9. jūlija ar atiešanu no abām galvaspilsētām katru otro dienu.

Kaut arī Tallina – Stokholma maršruts plašākai publikai tiks atvērts 9. jūlijā, pirmais kuģa "Baltic Queen" reiss no Igaunijas uz Zviedrijas galvaspilsētu notiks jau 7. jūlijā, kura laikā "Tallink" partneriem un darbiniekiem būs iespēja atgriezties ikdienas darbu ritējumā un "pamodināt" kuģi "Baltic Queen" – no "garās snaudas".

"Kad mēs 2020. gada martā apturējām kuģu kustību maršrutos Tallina – Stokholma un Rīga – Stokholma, pirmo reizi pārtraucot regulāro jūras savienojumu starp Igauniju, Latviju un Zviedriju, mēs nekad nedomājām, ka šī savienojuma atjaunošana prasīs gandrīz pusotru gadu un ilgāk. Šajā laikā mēs esam darījuši visu, ko varējām, dodot pasažieriem iespēju nokļūt Zviedrijā, izmantojot mūsu kravas kuģus maršrutā Paldiski – Kapelšēra, uz laiku atverot maršruta trīsstūri Tallina – Stokholma – Rīga ar kuģi "Victoria I", kā arī sniedzot iespēju klientiem doties uz Zviedriju caur Somiju. Taču nekas nav labāks kā tiešais jūras transporta savienojums, tāpēc esmu gandarīts, ka līdz ar pandēmijas situācijas uzlabošanos un vakcinācijas gaitas pozitīvu progresu, varam piedāvāt ceļotājiem nokļūt Zviedrijā no Igaunijas jau no jūlija," saka "Tallink Grupp" valdes priekšsēdētājs Pāvo Negene.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!