Foto: LETA

"Tallink Grupp" kuģis "Romantika" veiks divus īpašos reisus maršrutā Rīga - Stokholma19.-20. maijā un 27.-28. maijā, lai nodrošinātu darbaspēka un kravu transporta kustību starp Latviju un Zviedriju.

19. maijā kuģis no Rīgas izbrauks pulksten 16, bet Stokholmā ieradīsies 20. maijā pulksten 11. Savukārt no Stokholmas tas izbrauks 20. maija pulksten 16 un atpakaļ Rīgā ieradīsies 21. maija pulksten 12.

27. maijā kuģis no Rīgas izbrauks pulksten 16, bet Stokholmā ieradīsies 28. maijā pulksten 11. Savukārt no Stokholmas tas izbrauks 28. maija pulksten 16 un atpakaļ Rīgā ieradīsies 29. maija pulksten 12.

Komersanti, kuru darba devēji ir aizpildījuši īpašo Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras komandējuma veidlapu, tiks klasificēti kā prioritāri uzņemamie pasažieri šajā reisā. Reisā tiks atļauti arī pasažieri, kam ir būtisks iemesls ceļošanai uz Zviedriju.

Eiropas Savienības valstu pilsoņiem, kuriem ir atļauja ieceļot Latvijā vai ceļot cauri Latvijai, kamēr tajā ir spēkā ārkārtas stāvoklis, tiks atļauts ceļot reisos no Stokholmas un šajā gadījumā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras komandējuma veidlapa nav jāaizpilda.

Pasažieriem, kuri ceļos virzienā no Stokholmas tas būs jādara ar automašīnu, vai pašiem jāorganizē privāts transports tālākajam mājupceļam no Rīgas Pasažieru ostas, jo došanās mājup ar sabiedrisko transportu vai kājām nebūs atļauta.

Pasažieriem ir jāpārliecinās par atļauju ieceļot valstī pirms biļešu iegādes. Ceļošana atpūtas nolūkos nav atļauta.

Visiem pasažieriem, kas ieradīsies Rīgā, būs jāievēro 14 dienu pašizolācijas režīms saskaņā ar Latvijas varas iestāžu noteikto. Tas neattiecas uz kravas transporta šoferiem.

Darba devējiem, kuru darbiniekiem jāceļo ar kuģi Romantika šajos reisos, ir jāaizpilda komandējuma anketa Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras mājaslapā.

Latvijas, Zviedrijas un citu ES valstu kravu pārvadātājiem ir atļauja pārvadāt preces šajos reisos. Vienīgā atruna ir tā, ka šoferiem ir jābūt veseliem un nedrīkst būt Covid-19 simptomiem.

Kravu pārvadātājiem īpašā atļaujas veidlapa reisiem nav jāaizpilda.

Lai veiktu kravas pārvadājumu rezervācijas, ir jāsazinās ar uzņēmuma Kravu pārvadājumu nodaļu.

Lai iegādātos pasažieru biļetes darījumu ceļojumiem, ir jāaizpilda veidlapa Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras mājaslapā un jāveic biļešu rezervācija, sazinoties ar Tallink Latvija klientu apkalpošanas centru. Biļetes var rezervēt aizpildot anketu šeit vai pa e-pastu booking@tallink.lv vai tālruni +371 67099700.

Visiem pasažieriem ir jāapliecina, ka viņi ir veseli un viņiem pirms došanās reisā nav Covid-19 simptomi. Pasažieriem, kuri ir slimi, vai kuriem ir slimību simptomi, netiks dota atļauja uzkāpt uz kuģa. Uz kuģa būs spēkā noteikti ierobežojumi, lai nepieļautu iespējamu vīrusa izplatīšanos.

Uzņēmumam pagaidām nav informācija, kad tiks atsākta kuģu regulārā satiksme maršrutā Rīga – Stokholma, bet tas informēs par plāniem atsākt regulāro kustību šajā maršrutā, tiklīdz tiks pieņemti attiecīgie valdības lēmumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!