Foto: F64

Nedēļas žurnāla "Ir" izdevniecība AS "Cits medijs" ir sākusi projektu žurnāla par finanšu un ekonomikas tēmām izdošanai ar darba nosaukumu "Ir nauda", apstiprināja izdevniecības "Cits medijs" izpilddirektore un valdes priekšsēdētāja Guna Spurava.


Taujāta par jaunā projekta attīstības stadiju, Spurava izteicās atturīgi, to salīdzinot ar "bērnu, kas ieņemts", bet atrodas vēl agrīnā grūtniecības mēnesī ar pozitīvām attīstības pazīmēm.

Par "Ir nauda" projektā investētiem līdzekļiem, redakcijas sastāvu, formātu, iznākšanas grafiku un citiem jautājumiem Spurava teica, ka patlaban "mēs uz ārpusi runājam maz". Tomēr viņa lika saprast, ka jaunais žurnāls varētu parādīties "starp Lieldienām un Jāņiem". Tas būšot mērķēts uz ekonomiski aktīvo lasītāju auditoriju, piesaistot jaunas lasītāju aprindas, kā arī daļu no "Ir" lasītājiem, kam interesē jaunā žurnāla tēmas.

Spurava teica, ka sīkāk par "Ir nauda" sabiedrība varētu tikt informēta tuvākajās nedēļās.

Žurnālam arī būšot digitālā jeb interneta versija, taču galvenais mērķis topošajam finanšu un biznesa žurnālam esot drukātā versija.

Kā rakstīts žurnāla "Ir" mājaslapā, izdevniecība "Cits medijs" dibināta 2010.gada sākumā "ar mērķi veidot jaunu un kvalitatīvu mediju piedāvājumu Latvijas un plašākai sabiedrībai".

Žurnālam "Ir" ir 7 000 abonentu, tā tirāža - abonentiem un pārdošanai tirdzniecības vietās - ir ap 17 000, un mājaslapā teikts, ka žurnāla kopēja auditorija esot ap 70 000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!