Foto: EPA/LETA
Anglijas Premjerlīgā ir aizvadītas 7 no 38 sezonas spēlēm, ir sezonas sākums un turnīra tabulā vēl ir paredzamas daudz pārmaiņas, kā arī sagaidāms pa kādam pārsteigumam un intrigai (vai Blackpool noturēsies augstākajā līgā? Vai arī Liverpool sensacionāli izkritīs un nākamajā sezonā spēlēs Championship?), tomēr diezgan skaidri parādās, ka šajā sezonā čempiona titulu otro gadu pēc kārtas iegūs Londonas Chelsea. Jautāsiet, kāpēc tik pārsteidzīgs apgalvojums?

Pirmkārt, pēc spēles satura londonieši līdz šim atstājuši vispārliecinošāko sniegumu līgā, daudz gūtu vārtu, maz ielaistu, spēja noturēt spēles sniegumu augstā līmenī visā spēles laikā un arī no spēles uz spēli. Protams, neizpaliks kritumi un punktu zaudējumi, tomēr Chelsea spēks ir komandas spēle un augstākā kaluma spēlētāji sākumsastāvā un rezervistos. Komandas kodols ir noturīgs jau vairākus gadus ar spēcīgiem komandas līderiem – aizsardzībā daudz kritizētais, tomēr ietekmīgais J.Terry, vidējā līnijā pieredzējušais F.Lampard un uzbrukumā vārtu mašīna D.Drogba. Komandā arī ir, iespējams, pašlaik savā ampluā labākais spēlētājs pasaulē A.Cole, kā arī vēlētos izcelt P.Cech, M.Essien, Ramires, N.Anelka nozīmīgo lomu un ieguldījumu komandas labo rezultātu sasniegšanā.

Otrkārt, konkurenti šajā sezonā dažādu iemeslu pēc nespēj/nespēs turēt līdzi Chelsea. Mančensteras abi klubi, visticamāk būs pirmajā četriniekā, tomēr ne pirmajā vietā. United ir nopietnas finansiālas grūtības, kas ietekmē komandas spēli jau šobrīd, kā arī ierobežo iespēju iegādāties atbilstoša kalibra spēlētājus, kas ir ļoti nepieciešami, ņemot vērā, ka komandas pašlaik labākie spēlētāji (Scoles, Giggs) ir karjeras noslēguma posmā. Drīzāk, iespējams, ka sezonas beigās United būs spiesti šķirsies no sava labāka spēlētāja W.Rooney, lai varētu daļēji segt parādus. City, kas uz papīra izskatās iespaidīgi, vēl ir vajadzīgs laiks, lai spēlētāji, par kuriem ir iztērēta vesela bagātība, spētu savstarpēji saspēlēties un rādītu komandas cienīgu spēli visā sezonas garumā. Savukārt citam Londonas klubam Arsenal, manuprāt, atkal pietrūks nedaudz (spēka? izturības? meistarības? veiksmes?), lai uzvarētu tiešos konkurentus un nezaudētu punktus pret nomināli vājākiem klubiem.

Visbeidzot, treškārt, pieredze ir tā, kas palīdzēs Chelsea izcīnīt titulu, gan treneru sastāvs, gan spēlētāji zina formulu kā ilgstošā laika periodā noturēt labu sportisko formu, komandas garu un vēsu prātu, jo ir iespēja mācīties no pašu iepriekšējiem sasniegumiem (pieredzes).

Katrā ziņā, futbols, it īpaši Anglijas Premjerlīgā, bieži pārsteidz pragmatiskos prognožu veicējus un ievieš savas korekcijas, tāpēc tikai laiks rādīs vai iepriekš norādītie novērojumi piepildīsies vai nē.

Jadin Isbister

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!