Foto: Pixabay

Valstij un Rīgas pašvaldībai piederošais siltumapgādes uzņēmums "Rīgas siltums", kā arī tā lielākais siltumenerģijas piegādātājs – "Latvenergo" – noraida pārmetumus, ka galvaspilsētas iedzīvotāji būtiski pārmaksā par siltumu. Par iespējamo līdzekļu izšķērdību pagājušajā nedēļā rakstīja žurnāls "Forbes", kas bija saņēmis privāto piegādātāju ziņas par "Rīgas siltuma" iknedēļas siltumenerģijas iepirkumu. Balstoties uz to piedāvātajām cenām, žurnāls bija aplēsis, ka "Rīgas siltums" nedēļā no 4. līdz 11. februārim par siltumu bija pārmaksājis 785 tūkstošus eiro.

“Rīgas siltuma” valdes priekšsēdētājs Ilvars Pētersons “Delfi Bizness” norāda, ka noticis tieši pretēji – uzņēmums ir iegādājies siltumenerģiju izdevīgāk un ietaupījis teju 250 tūkstošus eiro. Arī “Latvenergo” nepiekrīt pārmetumiem.

Latvijas Elektroenerģētiķu un energobūvnieku asociācijas izpilddirektors Gunārs Valdmanis “Delfi Bizness” norāda, ka, negūstot iespēju detalizēti iepazīties ar uzņēmuma “Rīgas siltums” izsoļu rezultātiem, kā arī apsvērumiem, kuri ir mudinājuši pieņemt lēmumu par siltumenerģijas iepirkumu no viena vai otra ražotāja, pieejamais informācijas apjoms ir nepilnīgs, lai, pamatojoties uz to, varētu izteikt pieņēmumus par iespējamām nepilnībām vai trūkumiem šajā iepirkumā.

“Tomēr, balstoties uz publiski pieejamo informāciju, kas raksturo “Latvenergo” strādājošo ražotņu darbību elektroenerģijas tirgū, nevaru piekrist viedoklim par, piemēram, izšķērdības izpausmēm,” viņš saka.

Valdmanis gan arī norāda: neatkarīgo ražotāju iebildumi pret situāciju, ka tirgus regulējums vai arī izsoles rezultāti nenodrošina iespēju tirgū realizēt siltumenerģiju par konkurētspējīgu cenu, ir jāuzskata par pamatotiem, tādēļ Rīgas siltumenerģijas tirgus darbības principi būtu pilnveidojami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!