Foto: F64

Igaunijā dibinātais uzņēmums "Taxify" veiksmīgi noslēdzis investīciju raundu 175 miljonu ASV dolāru apmērā. Piesaistītās investīcijas uzņēmums ieguldīs savu tehnoloģiju attīstībā un turpinās strādāt pie risinājumiem, kā pārvietoties pilsētās, galvenokārt Eiropas un Āfrikas tirgos, informē uzņēmuma pārstāvji.

Investīciju raundu vadīja starptautiskais autotirgus līderis "Daimler", kura portfelī jau ir vairāki Eiropas mobilitātes un tehnoloģiju uzņēmumi. "Daimler" pārstāvji pievienosies arī "Taxify" valdei.

Investoru vidū ir Eiropas riska kapitāla fonds "Korelya Capital" un "TransferWise" līdzdibinātājs Tavets Hinrikuss, kuri pievienojās vairākiem jau esošajiem investoriem, tostarp "Didi Chuxing". Investīciju raundā "Taxify" uzņēmums novērtēts viena miljarda ASV dolāru apmērā.

"Taxify" 2013. gadā Igaunijā dibināja tobrīd 19 gadus vecais Markuss Villigs. Markuss aizņēmās no saviem vecākiem koledžas naudu, izstrādāja pirmo aplikācijas versiju un personīgi uzrunāja pirmos taksometru vadītājus, kuri sāka platformu izmantot. Šobrīd "Taxify" ir viena no straujāk augošajām braucienu izsaukšanas platformām pasaulē, to izmantojuši vairāk nekā 10 miljoni pasažieru un 500 000 vadītāju vairāk nekā 25 valstīs.

"Jau šobrīd gandrīz 22 miljoni klientu visā pasaulē izmanto mūsu mobilitātes pakalpojumus. "Taxify" ir lielisks papildinājums mūsu esošajam un plašajam mobilitātes pakalpojumu portfelim. Ņemot vērā uzņēmuma straujo izaugsmi mobilitātes nomā un plašo klātbūtni visā pasaulē, "Taxify" un "Daimler" lieliski saskan," uzsver "Daimler Financial Services" mobilitātes dienestu vadītājs Jorgs Lamparters.

"Mūsu misija ir radīt un attīstīt transporta un mobilitātes nākotnes risinājumus, un ir lieliski, ka šajā misijā mums ir tādu investoru kā "Daimler" un "Didi" atbalsts. Pagājušajā gadā "Taxify" braucienu skaits pieauga desmit reizes, ņemot vērā to, ka mūsu galvenie tirgi – Eiropa un Āfrika – ir no sarežģītākajiem tirgiem pasaulē transporta nozarē. Šobrīd "Taxify" izmanto vairāk nekā desmit miljoni cilvēku visā pasaulē, bet tas ir tikai sākums, jo arvien vairāk cilvēku atsakās no personīgā auto un izvēlas transportu pēc pieprasījuma," komentē "Taxify" vadītājs un līdzdibinātājs komentē Markuss Villigs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!