Foto: Publicitātes foto

AS "Latvenergo" sarunu procedūrā par TEC-2 mehānisko iekārtu uzturēšanas remontu 2022. un 2023.gadā par uzvarētāju atzīts SIA "Energoremonts Rīga", liecina informē "Lursoft Klientu portfelis".

Pēc Iepirkumu uzraudzības biroja publiskotajiem datiem, sarunu procedūras ietvaros bija saņemti četri piedāvājumi, no kuriem SIA "Energoremonts Rīga" piedāvājums uzvarējis ar 2,38 miljonu eiro līgumcenu.

SIA "Energoremonts Rīga", kura darbības virziens ir siltumenerģijas un elektroenerģijas avotu, tostarp arī sadales tīklu, izbūve, rekonstrukcija un serviss, 2020. gadā apgrozīja 19,27 miljonus eiro. "Lursoft" dati rāda, ka aizpagājušā gada laikā, salīdzinot ar 2019. gadu, uzņēmuma apgrozījums sarucis par 25,37%. Pretstatā 173,81 tūkstoša eiro peļņai gadu iepriekš, 2020. gadu SIA "Energoremonts Rīga" noslēdza ar 1,6 miljonu eiro zaudējumiem.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA "Energoremonts Rīga" norāda, ka būtiskākais iemesls 2020. gada negatīvajam rezultātam ir noslēgtie ilgtermiņa līgumi – Aiviekstes HES pārbūve un biokurināmā katlu mājas izbūve siltumcentrālē "Imanta" –, kuros aktīvākais izbūves periods sakrita ar Covid-19 ārkārtas situācijas izsludināšanu. "Rezultātā šo līgumu sākotnēji plānotā minimālā rentabilitāte ieviesto ierobežojošo pasākumu dēļ (ārvalstu iekārtu ražotāju speciālistu ierašanās, materiālu piegādes, darba organizācija objektā u.c.) netika sasniegta, jo plānoto termiņu kavējumi radīja līgumos neparedzētas papildu izmaksas," skaidro SIA "Energoremonts Rīga".

Aizvadītajā gadā SIA "Energoremonts Rīga" uzvarējis divos iepirkumu konkursos.

SIA "Energoremonts Rīga" patiesie labuma guvēji ir Edgars Kvālis un Andris Lauciņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!