Foto: LETA

Mobilo sakaru operatora SIA "Tele2" apgrozījums šogad pirmajā ceturksnī sasniedza 36,6 miljonus eiro, kas ir par 5,1% vairāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā.

Apgrozījums kāpis, palielinoties klientu skaitam un augot ieņēmumiem no pārdotajām viedierīcēm.

Vienlaikus "Tele2" peļņa pirms procentiem, nodokļiem, amortizācijas un nomas 2022.gada pirmajā ceturksnī pieauga par 10,1%, sasniedzot 14,6 miljonus eiro.

"Tele2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs atzīmē, ka pieprasījums pēc mobilajiem sakariem un interneta saglabājas stabils un augošs.

Prognozējot mobilo sakaru tirgu un pieprasījuma attīstību, Vancovičs min, ka Latvija turpina virzīties uz "bezlimita pasauli", proti, arvien vairāk klientu izvēlas pieslēgt bezlimita tarifa plānus un lietot mobilo internetu telefonos bez ierobežojumiem.

Tajā pašā laikā kompānijā arī norāda, ka "Tele2" ar zināmu piesardzību raugās uz strauji augošajām enerģijas resursu - degvielas un elektroenerģijas - cenām un inflāciju, kas ietekmēs gan iedzīvotājus, gan uzņēmumus.

Jau vēstīts, ka 2020.gadā "Tele2" strādāja ar 138,576 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 1,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 9,4% un bija 34,469 miljoni eiro. Savukārt 2021.gadā "Tele2" apgrozījums, pēc provizoriskiem datiem, bija 148,7 miljonu eiro apmērā.

Kompānija "Tele2" reģistrēta 1995.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 3,486 miljoni eiro. "Tele2" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Tele2 Sverige".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!