Foto: Publicitātes foto

Mobilo sakaru operators SIA "Tele2" vērsies tiesā par Ārlietu ministrijas (ĀM) rīcību, pagarinot līgumattiecības ar līdzšinējo elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzēju, informēja "Tele2" pārstāvis Oskars Fīrmanis.

"Mēs esam vērsušies tiesā par ĀM rīcību, jo sarunu procedūra veikta bez atklātas izsludināšanas, kā arī neinformējot par tās norisi citus elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzējus, tajā skaitā mūs – "Tele2"," sacīja Fīrmanis.

Ar pieteikumu "Tele2" vērsusies Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu namā.

Vienlaikus Fīrmanis atzina, ka patlaban ĀM gan jau ir izsludinājusi jaunu iepirkumu, taču "Tele2" ļoti rūpīgi vērtē un analizē šī iepirkuma noteikumus, jo esot aizdomas par favorītisma pazīmēm tajā, pārkāpjot arī nozari regulējošās ministrijas rekomendācijas mobilo sakaru iepirkumu veikšanā.

Jau vēstīts, ka pēc ĀM skaidrotā, ministrijas līgums par elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanu beidzās 11. novembrī. Jauna līguma noslēgšanai ministrija sagatavojusi publisko iepirkumu procedūru, bet sarunu procedūras rezultātā elektroniskos sakarus līdz iepirkuma noslēgumam nodrošinās līdzšinējais pakalpojumu sniedzējs.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja publiskotā informācija, jauns ĀM elektronisko sakaru pakalpojumu iepirkums izsludināts 13. novembrī. Līgums ar iepirkuma uzvarētāju tiks slēgts uz trim gadiem ar prognozēto līgumcenu 250 200 eiro.

Kā ziņots, "Tele2" pērn strādāja ar 138,576 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 9,4% un bija 34,469 miljoni eiro.

Kompānija "Tele2" reģistrēta 1995.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 3,486 miljoni eiro. "Tele2" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Tele2 Sverige".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!