Foto: LETA
Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzņēmuma "Lattelecom" un mobilo sakaru operatora "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) apvienošana bez papildus nosacījumiem no Konkurences padomes nozīmētu konkurences beigas nozarē, intervijā teica telekomunikāciju operatora "Tele2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

Viņš atzīmēja, ka runas par apvienošanos dzirdamas jau pēdējos trīs gadus, un uzņēmumu apvienošanas rezultātā to kontrolē nonāktu vairāk nekā 60% tirgus ar visām no tā izrietošajām sekām. "Turklāt šīs sekas būtu vērojamas visā plašajā pakalpojumu spektrā. Tas būtu ļoti negatīvs notikums gan nozarei, gan nozares klientiem," uzsvēra Vancovičs.

Vienlaikus viņš norādīja, ka cits telekomunikāciju operators - "Bite" - šogad palielināja tarifus, kā rezultātā "Tele2" izjuta cilvēku kustību un par to priecājās.

Savukārt, vērtējot "Bites" potenciālo sadarbību ar interneta un kabeļtelevīzijas operatoru "Baltcom", Vancovičs teica, ka saprot uzņēmumu vēlmi sadarboties, taču norādīja, ka šis process nav viegls. " "Baltcom" pagājušo gadu ir noslēdzis ar ievērojamiem zaudējumiem un ir nepieciešams daudz darba, lai šīs lietas sakārtotu. Tas nebūs ne viegli, ne ātri," teica Vancovičs.

Pēc viņa paustā, "Tele2" finanšu stāvoklis pašlaik ļautu nopirkt jebkuru no konkurējošiem uzņēmumiem, bet savs vārds te būtu sakāms Konkurences padomei. Turklāt "Tele2" mērķis nav pirkt uzņēmumus pirkšanas pēc, bet saprast, kā tie var palīdzēt attīstīt pamata biznesu. "Tele2" cenšas saglabāt savu fokusu tirgū, piebilda "Tele2" valdes priekšsēdētājs.

Vancovičs teica, ka Latvijā konkurence mobilo sakaru tirgū ir vienā no augstākajām Eiropā. "Konkurence Latvijā ir ļoti intensīva un asa. Es domāju, ka nebūs pārspīlēts apgalvojums, ka mūsu valstī konkurence ir vienā no augstākajiem līmeņiem Eiropā," sacīja Vancovičs.

Viņš skaidroja, ka sīvās konkurences dēļ ieguvēji ir klienti, savukārt operatoriem ir daudz vairāk jādomā, jāplāno un jādara. "Tomēr, ja jūs jautātu, vai es gribu, lai atgriežas monopola laiki, kad ir viens operators, tad visticamāk, ka tomēr nē. Domāju, ka no šādas situācijas gandarījumu vairs negūtu neviens," norādīja Vancovičs.

"Tele2" dibināts 1997.gadā un pilnībā pieder SIA "Tele2 Holdings", kas savukārt pieder Zviedrijā reģistrētajam uzņēmumam "Tele2 Sverige Aktiebolag". Uzņēmuma apgrozījums 2015.gadā bija 103,693 miljoni eiro, bet peļņa - 15,182 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!