Foto: DELFI

"TeliaSonera" arvien gatavo piedāvājumu SIA "Lattelecom" un SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) attīstībai, portālam "Delfi" norādīja kompānijā.

"Mēs joprojām strādājam pie mūsu priekšlikumiem," apliecināja "TeliaSonera".

Jānorāda, ka iepriekš "TeliaSonera" atzina, ka tās mērķis ir iegūt vairākumu un vadības kontroli apvienotajā LMT un "Lattelecom" uzņēmumā.

"Divu uzņēmumu apvienošana radīs skaidrus ieguvumus tirgum, sabiedrībai un klientiem," norādīja uzņēmumā, skaidrojot, ka klienti varēs saņemt jaunu piedāvājumu un kopējas investīcijas rada ieguvumus informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) nozarei kopumā.

Jau vēstīts, ka valdība augusta vidū uzdeva Privatizācijas aģentūrai (PA) sazināties ar "Lattelecom" un SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) līdzīpašnieku - "TeliaSonera", lai saņemtu oficiālu piedāvājumu abu uzņēmumu attīstībai.

Konkrētu lēmumu par abu uzņēmumu apvienošanu un to, kam pienāktos kontrolpakete, valdība nav pieņēmusi, uzsvēra ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Par to, kas jādara ar valstij piederošajām kapitāldaļām abos uzņēmumos, spriež ministru darba grupa, kuru vada Reizniece-Ozola, bet tās sastāvā ir arī finanšu ministrs Jānis Reirs (V), satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V) un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA).

Ziņojums valdībai darba grupai bija jāizstrādā līdz šā gada 1.septembrim. Noprotams, ka sarežģītākā procesa daļa būs politiskā vienošanās par uzņēmumu nākotni.

Latvijas valstij ar Privatizācijas aģentūras starpniecību pieder 51% "Lattelecom" daļu, bet pārējo īpašniece ir "TeliaSonera". Savukārt LMT īpašnieki ir Latvijas valsts (5%), "Lattelecom" (23%), Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (23%) un "TeliaSonera" (49%).

"TeliaSonera" lielākais īpašnieks ir Zviedrijas valdība (37%), kam seko Somija (13%). Pārējās akcijas pieder mazākiem investoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!