Foto: PantherMedia/Scanpix
Ārzemniekam būs tiesības pieprasīt termiņuzturēšanās atļauju uz laiku, kas nepārsniedz piecus gadus, ja viņš iegādāsies īpašam mērķim noteiktus bezprocentu valsts vērtspapīrus par nominālvērtību 250 000 eiro un samaksās valsts budžetā 25 000 eiro.

To paredz šogad maijā Saeimā pieņemtie Imigrācijas likuma grozījumi, kas stāsies spēkā nākamā gada janvārī. Likuma grozījumi arī paredz, ka Ministru kabinets ir tiesīgs lemt par īpašam mērķim paredzēto bezprocentu valsts vērtspapīru emisijas apturēšanu uz noteiktu laiku, ja atbilstoši finanšu ministra ziņojumam tas apdraud gadskārtējā valsts budžeta likumā noteikto maksimālo valsts parāda apmēru gada beigās.

Pamatojoties uz Imigrācijas likuma grozījumiem, kas ārzemniekam dod iespēju pretendēt uz termiņuzturēšanās atļaujas Latvijā saņemšanu, ja viņš iegādājas īpašam mērķim noteiktus bezprocentu valsts vērtspapīrus, valdība šodien grozīja noteikumus par vispārējā valdības parāda klasifikāciju. Noteikumi papildināti ar jauniem kodiem: "Bezprocentu likmes vidēja termiņa parāda vērtspapīri" un "Bezprocentu likmes vidēja termiņa parāda vērtspapīri eiro". Grozīti arī noteikumi par budžetu finansēšanas klasifikāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!