Foto: Publicitātes foto

Automašīnu "Tesla" koplietošanas platforma "OX Drive" plāno paplašināt piedāvāto automašīnu skaitu no 40 līdz 130, informēja "OX Drive" līdzdibinātāja Egija Gailuma.

Viņa atzīst, ka kopš jūlija, kad tika atklāta "OX Drive", pieprasījums pēc "Tesla" elektromobiļiem pārspēj plānoto, tāpēc uzņēmums plāno pārskatīt savus plānus un paātrināt autoparku paplašināšanu ar jauniem "Tesla" transportlīdzekļiem. Pirmajā attīstības posmā uzņēmums plāno paplašināt autoparku no sākotnēji 40 automašīnām līdz 130 "Tesla automašīnām.

“Automašīnu izmantošanas noslodze ir ļoti augsta. Izvērtējot lietotāja profilu, var secināt, ka visvairāk jeb puse "Tesla" elektromobiļu lietotāju Latvijā ir vecumā no 29 –38 gadiem – respektīvi, salīdzinoši jauni cilvēki. Vidējais viena brauciena nobraukums ir 80 km un izmantošanas laiks – 8 stundas. Nebijām paredzējuši tik augstu pieprasījumu pēc "Tesla" automašīnām, jo ikdienā vienlaicīgi ir pieejamas tikai piecas līdz desmit automašīnas," atzīst Gailuma.

Divas trešdaļas lietotāju šo platformu saviem braucieniem lieto atkārtoti – rekordists ir lietotājs ar 36 braucieniem.

"Ox Drive" nodrošina uzņēmums SIA "Spaceship". Uzņēmuma lielākais īpašnieks "Spaceship" ir AS "Eleving Vehicle Finance", kam pieder 51,0056% "Spaceship" kapitāldaļu. "Eleving Vehicle Finance" patiesais labuma guvējs ir Aigars Kesenfelds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!