Foto: LETA

Tehnoloģiju kompānijas SIA "Tet" padomes priekšsēdētājam Klāvam Vaskam, sākot darbu amatā, deklarētas parādsaistības kopumā 229 421 eiro apmērā, liecina viņa amatpersonas deklarācijas, kas iesniegta, kļūstot par "Tet" padomes priekšsēdētāju šā gada 26.martā.

Viņš uzrādījis arī 15 000 eiro skaidras naudas un kopumā 274 099 eiro bezskaidras naudas uzkrājumus, kā arī sev piederošus divus zemes īpašumus un būvi Ķekavas novadā.

Vaska īpašumā ir arī 2016.izlaides gada "Harley Davidson Street 750" motocikls, "Amber 315" airu laiva, transporta piekabe laivu vešanai, 1974.izlaides gada pasažieru motocikls ar blakusvāģi, kā arī 1996.izlaides gada laiva "Benetau Platu 25". Tāpat viņa valdījumā deklarēta arī 2018.izlaides gada automašīna "Land Rover Range Rover Velar".

Stājoties amatā, Vasks deklarējis viņam piederošas kapitāldaļas uzņēmumā SIA "Ekra Capital" 1422 eiro nominālvērtībā, SIA "EMC Enerģija" kapitāldaļas 852 eiro nominālvērtībā, kā arī AS "Direct Mortgage Capital" akcijas 500 eiro nominālvērtībā.

Kļūstot par "Tet" padomes priekšsēdētāju, Vasks deklarācijā uzrādījis arī piecus sevis izsniegtus aizdevumus, kuru summa pārsniedz 20 Ministru kabineta noteiktās minimālās mēnešalgas kopumā 762 067 eiro apmērā.

Jau vēstīts, ka "Tet" akcionāri sapulcē marta beigās nolēma no uzņēmuma padomes atcelt tās līdzšinējo priekšsēdētāju Gati Kokinu, viņa vietā ieceļot AS "Citadele banka" padomes locekli Vasku.

No "Tet" padomes tika atcelti arī Jānis Grēviņš un Jenss Fredriks Nisens, bet padomē iecelti Ilvars Pētersons un Reičela Samrēna.

"Tet" pieder valstij SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" personā (51%) un telekomunikāciju kompānijas "Telia Company" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%). "Tet" grupā ir uzņēmumi "Tet", "Citrus Solutions", "Data Experts", "Helio Media" un "Baltijas datoru akadēmija". "Tet" pieder 23% SIA "Latvijas mobilais telefons" kapitāldaļu.

"Tet" 2020.gadā strādāja ar 178,292 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% mazāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa bija 30,078 miljoni eiro, kas ir sarukums par 8,5%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!