Foto: LETA

Brīdī, kad Krievija izvērš neiedomājamu agresiju pret Ukrainu, "Tet" ir pieņēmis lēmumu visās uzņēmuma televīzijas platformās pārtraukt to televīzijas kanālu retranslāciju, kuru īpašnieki vai amatpersonas ir saistītas ar Krievijas valdību, pakļauti starptautiskajām sankcijām vai arī par kuru statusu šobrīd nav iespējams iegūt pilnvērtīgu informāciju, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Lēmums stājas spēkā tūlītēji, un naktī uz sestdienu, 26. februāri, tiks pārtraukta retranslācija kanāliem: "PBK Igaunija", "MirTV", "THT", "Пятница International", "THT4 International", "CTC Baltics", "RTVi", "THT Music", "КХЛ", "Авто Плюс", "Наука", "Перец!", "РБК", "1+2", "Моя Планета", "Домашний".

Uzņēmumā "Tet" uzsver, ka tas iestājas par objektīvu un aizsargātu informatīvo telpu, turpinot nodrošināt plašu un daudzveidīgu saturu dažādām interesēm, gan latviešu, gan angļu, krievu un citās valodās.

Tāpat uzņēmums norāda, ka iedzīvotājiem, kuriem labāk zināmā un piemērotākā valoda ir krievu valoda, joprojām būs pieejams plašs, aizraujošs un informatīvs kanālu klāts, piemēram, kanāli "8TV", "Дождь" ("TV Rain"), "UATV" (Ukraina), "Current Time" ("Настоящее Время"), "Duo 7", "3+", kā arī kanāli ar krievu valodas tulkojumu – "Fox", "Discovery", "Euronews" u.c.

"Tet" uzsver, ka turpina strādāt, lai pēc iespējas drīzāk satura klāstu papildinātu ar plašu un dažādām interesēm atbilstošu saturu. "Tet" būs gatavs atjaunot satura piegādes diskusijas, mainoties situācijai un iegūstot apliecinājumu par kanālu īpašnieku atbilstību starptautisko sankciju regulējumam, apgalvo uzņēmumā.

Jau ziņots, ka Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien pieņēmusi lēmumu apturēt Latvijā programmas "Belarus 24" darbību, kā arī anulēt retranslācijas atļaujas kanāliem "PBK Igaunija" un "PBK Lietuva".

NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš pastāstīja, ka programmu "PBK Igaunija" un "PBK Lietuva" darbība apturēta, jo, veicot "Baltijas mediju alianse" līdzīpašnieka Oļega Solodova pārbaudi, "NEPLP konstatēja, ka šāds lēmums ir jāpieņem". Āboliņš skaidroja, ka saņemta arī informācija no atbildīgajiem dienestiem, kuras raksturu gan viņš nevarēja atklāt.

Ziņots, ka piektdien, 25. februārī, Briselē notika ārkārtas Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksme, kurā ES dalībvalstu ārlietu ministri Eiropadomes laikā saskaņā ar procedūru apstiprināja ES dalībvalstu līderu konceptuāli panākto vienošanos par jaunajām sankcijām pret Krieviju, kas ir vērstas pret tās finanšu, enerģētikas un transporta nozarēm, portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Kā mikroblogošanas vietnē "Twitter" rakstīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), otrajā sankciju paketē finanšu sankcijas tiks piemērotas arī Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam un ārlietu ministram Sergejam Lavrovam.

Tāpat viņš norādīja, ka tiek gatavota trešā sankciju pakete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!