Foto: Shutterstock
Prasība aktivizēt datora kameru jebkurā brīdī, ekrāna kopīgošana visas darba dienas garumā, regulāras atskaites par paveikto un laika patēriņu, datoros instalētas programmas, kas uzrauga aktivitāti, – šādus un vēl citus paņēmienus darba devēji Latvijā izmanto savu attālināti strādājošo darbinieku uzraudzībai.

Personāla vadības konsultāciju uzņēmuma "Erda" partnere Pārsla Baško gan uzskata, ka, šādos veidos kontrolējot darbinieku, darba devējs skaidri pauž savu neuzticēšanos. Eksperte arī norāda, ka, runājot par attālināto darbu, produktivitāte tiek minēta kā viens no galvenajiem ieguvumiem un zaudējumiem vienlaicīgi.

Valsts darba inspekcijā informē, ka darba devējam ne tikvien ieteicams, bet arī nepieciešams noteikt veicamā darba specifikai vispiemērotākos darba izpildes kontroles pasākumus. Vienīgais jautājums, uz kuru jārod skaidrojums, vai darba devēja risinājumi darba izpildes kontrolei, piemēram, videonovērošana, atbilst ārējam normatīvajam regulējumam.

Par savu praksi attālināti strādājošo uzraudzībā "Delfi Bizness" stāsta informācijas tehnoloģiju uzņēmums "Accenture", banka "Citadele" un Uzņēmumu reģistrs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!