Foto: Reuters/Scanpix/LETA

SIA "Bodybalt", kas zināms kā "The Body Shop" kosmētikas mazumtirgotājs Latvijā, 2020.gadā apgrozījis 4,15 miljonus eiro, pēc nodokļu nomaksas nopelnot 67,5 tūkstošus eiro, informē "Lursoft Klientu portfelis".

Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn tirgotāja apgrozījums samazinājies par 5,5%, bet peļņa augusi vairāk nekā divas reizes. Šogad laika periodā no janvāra līdz jūnijam uzņēmuma ieņēmumi ir samazinājušies par aptuveni 30%, kas saistīts ar ierobežojumiem, kuru dēl bija slēgti fiziskie veikali, tāpēc ieņēmumus galvenokārt veidojis interneta veikals.

"Lursoft" dati rāda, ka gan pagājušā gada maijā, gan arī šogad pavasarī uzņēmuma dīkstāvē esošie darbinieki saņēmuši atbalstu no valsts, tāpat arī pērn maijā VID atbalstījis tirgotāja nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem.

2020.gadā SIA "Bodybalt" nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 511,09 tūkstošus eiro, tostarp 148,93 tūkstošus eiro valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 66,74 tūkstošus eiro iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

Šogad SIA "Bodybalt" iecerējis galveno uzsvaru likt uz lojālo klientu datu bāzes funkciju uzlabošanu, interneta veikala funkciju paplašināšanu un zīmola atpazīstamības veicināšanu.

"Lursoft" dati rāda, ka 2004.gadā dibinātā SIA "Bodybalt" kapitāldaļu turētājs ir somu uzņēmums "Bodim Port" Oy, savukārt patiesais labuma guvējs – Aarno Mikael Pohtola.

Šobrīd SIA "Bodybalt" ir reģistrētas 10 aktīvas struktūrvienības. Pagājušā gada izskaņā uzņēmumam piederēja arī septiņi veikali Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!