Foto: DELFI

Liepājas tiesa apstiprinājusi izmaiņas kažokzvēru audzētāja "Grobiņa" tiesiskās aizsardzības procesa plānā, teikts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Kompānijas vadība informē, ka 2016./2017.gada sezonai "Grobiņa" piesaistīja finansējumu kažokzvēru mazuļu nobarošanai no Somijas izsoļu nama "Saga Furs", parakstot par to attiecīgu vienošanos 2016.gada 8.augustā, bet, tā kā piešķirtā finansējuma apmērs, izmaksas kārtība un noteikumi atšķirās no "Grobiņas" tiesiskās aizsardzības procesa plānā, kuru Liepājas tiesa apstiprināja 2016.gada 29.jūnijā, paredzētā, "Grobiņa" izstrādāja attiecīgus grozījumus, mainot un izsakot jaunā redakcijā naudas plūsmas prognozi 2016.-2018.gadam, kā arī nodrošināto kreditoru un nodokļu samaksas grafikus.

"Jāatzīmē, ka visi kreditori, kuru atmaksas grafikos tika veiktas izmaiņas, tas ir gan banka "Citadele", gan nodokļu administrācijas - ir saskaņojušas konkrētos "Grobiņas" tiesiskās aizsardzības procesa plāna grozījumus. Ņemot vērā minēto "Grobiņa" turpina saimniecisko darbību atbilstoši apstiprinātajiem "Grobiņas" tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna grozījumiem," norāda kompānijas vadība.

"Grobiņa" pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 2,658 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 2,3 reizes mazāk nekā 2015.gadā, un cieta zaudējumus 4,302 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Tāpat ziņots, ka 2016.gadā 29.jūnijā Liepājas tiesa apstiprināja "Grobiņas" tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu. Tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna realizācijas termiņš noteikts divi gadi.

"Grobiņa" audzē ūdeles kažokādu ieguvei. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!