Foto: LETA
Rīgas Kurzemes rajona tiesa ceturtdien atzina veikalu tīkla "Iki" un "Cento" operatora SIA "Palink" maksātnespēju. Uzņēmums sola šo lēmumu apstrīdēt un vērsīsies Ģenerālprokuratūrā, lai iesniegtu savu protestu, informēja "Palink".

Prasību par "Palink" maksātnespēju iesniedzis Sergejs Guščins, kuram SIA "Landekss" cedējis daļu no SIA "Palink" parādsaistībām, kuras uzņēmums neatzīst. Tiesa nolēma pasludināt SIA "Palink" maksātnespējas procesu un iecelt procesa administratoru.

Zvērinātu advokātu biroja "Borenius" vecākā juriste Sigita Kravale, kas pārstāv SIA "Palink" norāda, ka "attiecībā uz Sergejam Guščinam cedēto it kā pastāvošo prasījumu pamatotību norisinās divas tiesvedības citās tiesās". "Lietā bija iesniegti pierādījumi, kas apliecināja, ka SIA "Palink" ir vairāk kā pietiekami naudas līdzekļi Sergeja Guščina uzrādītā prasījuma apmierināšanai. SIA "Palink" šo prasījumu neapmaksāja tikai tā iemesla dēļ, ka prasījumu pamatoti neatzina," skaidro juriste.

Uzņēmums uzsver, ka "maksātnespējas pasludināšana ir absurda un neatbilst patiesībai". "Uzņēmums ir viens no desmit lielākajiem uzņēmumiem Baltijā, kura pārstāvētie veikalu tīkli "IKI" un "Cento" sekmīgi darbojas mazumtirdzniecības nozarē. Uzņēmumam ir spēcīgi akcionāri, kas nākamo piecu gadu laikā gan Lietuvā, gan Latvijā kopumā uzņēmuma attīstībā paredzējuši investēt 122 miljonus latu. SIA "Palink" nav nodokļu parādu vai jebkādu nenokārtotu saistību ar sadarbības partneriem," teikts uzņēmuma paziņojumā.

Pašlaik tiesā jau tiek izskatīts SIA "Landekss" un SIA "Palink" strīds. SIA "Palink" kategoriski noraida jebkādas SIA "Landeks" prasības un uzskata, ka nav nekāda tiesiska pamata pirms galīgā tiesas lēmuma minētajā strīdā izvirzīt jebkādus apgalvojumus, ka SIA "Palink" ir neizpildītas parādsaistības pret SIA "Landekss" vai tās cesionāriem, kā to ierosinājis Sergejs Guščins.

Tiesas sēde, kurā turpinās izskatīt strīdu starp SIA "Landekss" un SIA "Palink", paredzēta 2012.gada maijā.

UAB Palink ģenerāldirektors Marsels Harasci tiesas lēmumu uzskata par pilnibā absurdu. "Varam norēķināties ar visiem partneriem. Esam jau snieguši un turpināsim sniegt visus nepieciešamos pierādījumus šīs kompānijas maksātspējai visām augstākajām institūcijām Latvijā un ceram, ka šis absurdais lēmumums tiks atcelts. Varam garantēt, ka tiesas lēmums neietekmēs mūsu biznesu ne Latvijā, ne Lietuvā," paziņojumā medijiem paudis Marsels Harasci

SIA "Palink" norāda, ka tā 2010.gadā sasniedza apgrozījumu 73 miljonus latu, kas ir par 65% vairāk salīdzinājumā ar 2009.gadu. Nodokļos SIA "Palink" valstij pērn samaksājusi vairāk nekā 6 miljonus latu. Pēdējo divu gadu laikā vairāk kā 7 miljoni latu ieguldīti uzņēmuma attīstībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!