Foto: Shutterstock

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā pagājušajā nedēļā izbeigts SIA "Homburg Zolitude" tiesiskās aizsardzības process (TAP), liecina ieraksts Maksātnespējas reģistrā.

Kā skaidroja tiesā, process izbeigts, jo Maksātnespējas likumā noteiktajā termiņā "Homburg Zolitude" tiesā nebija iesniegusi ar kreditoriem saskaņotu TAP pasākumu plānu un nav lūgusi tiesai arī termiņa pagarinājumu.

Tiesiskās aizsardzības procesa lieta bija tiesā ierosināta 22.jūlijā.

Kā ziņots, 2013.gada 21.novembrī Zolitūdē, Priedaines ielā, sabrūkot lielveikalam "Maxima", dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus.

"Homburg Zolitude", kas pieder Nīderlandē reģistrētam investīciju fondam "Homburg Eastern Europe Fund B.V.", bija projekta attīstītājs Priedaines ielas projektam.

Kā iepriekš informēja "Maxima Latvija", nekustamais īpašums Priedaines ielā 20 bija ar "Maxima" galveno akcionāru Neriju Numaviču saistītās SIA "Tineo" un "Homburg Zolitude" kopīpašums. 2012.gadā "Tineo" no "Homburg Zolitude" iegādājās 70% domājamo daļu nekustamā īpašuma Priedaines ielā 20, kas sastāvēja no 1,03 hektārus liela zemesgabala un tirdzniecības centra.

2015.gada vasarā dome vienojās ar "Tineo" par tā īpašuma daļas dāvinājuma līgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!