Foto: AFI

Rīgas apgabaltiesa trešdien noraidīja starptautiskās lidostas "Rīga" prasību pret atstādināto lidostas Drošības departamenta darbinieku Intu Rubezi par darba līguma izbeigšanu, pastāstīja tiesas pārstāve Ieva Jankovska.

Viņa informēja, ka spriedumu var pārsūdzēt Augstākās tiesas Civillietu departamentā 30 dienu laikā, iesniedzot kasācijas sūdzību Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesu kolēģijā.

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa 2014.gada 23.oktobrī noraidīja lidostas "Rīga" prasību pret Rubezi par darba līguma izbeigšanu.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa pērnā gada 17.oktobrī daļēji apmierināja Rubeža prasību pret lidostu "Rīga", atzīstot lidostas rīkojumu par viņa atstādināšanu no darba par spēkā neesošu un atjaunoja viņu darbā.

Tiesa arī nolēma par labu Rubezim no lidostas "Rīga" piedzīt kopumā 17 tūkstošus eiro. Savukārt tiesa neapmierināja Rubeža prasību daļā par nelabvēlīgu seku radīšanu un ar to saistīto prasījumu par zaudējumu piedziņu un atlīdzību par morālo kaitējumu.

Tāpat vēstīts, ka Rubezis ir viens no atstādinātajiem darbiniekiem saistībā ar telefonsarunu noklausīšanās skandālu lidostā.

Saistībā ar aizdomām par nesankcionētu un prettiesisku telefona sarunu noklausīšanos un ierakstīšanu lidostas "Rīga" vadība atstādināja Drošības departamenta vadītāju Raimondu Lazdiņu un divus viņa padotos. Tāpat lidostas valde vērsās tiesībsargājošās iestādēs ar iesniegumu veikt izmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai lidostas darbinieku rīcībā nav saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviācijas mezgls Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!