Foto: DELFI
Tehnoloģiju lokalizācijas uzņēmums Baltijā SIA "Tilde" 2018. gadā palielinājis apgrozījumu līdz 6 miljoniem eiro, savukārt uzņēmuma peļņa pieaugusi līdz 740 tūkstošiem eiro, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

Salīdzinot ar 2017. gadu, pagājušajā gadā SIA "Tilde" apgrozījums pieauga par 12,3% jeb 659 tūkstošiem eiro, savukārt uzņēmuma peļņa teju dubultojās. "Iepriekšējos periodos veiktās investīcijas pētniecībā un jaunu tehnoloģiju izveidē 2018. gadā nodrošināja uzņēmuma pārliecinošu izaugsmi," sacīts SIA "Tilde" gada pārskatā.

2018. gadā, tāpat kā 2017. gadā, uzņēmums fokusējās uz mākslīgā intelekta tehnoloģiju attīstību un piemērošanu latviešu valodai un citām skaitliski nelielām valodām. Uzņēmums izveidojis jaunu platformu "Tilde.AI", kas ietver daudzvalodīgas mākslīgā intelekta tehnoloģijas un sniedz iespēju veidot inovatīvus komerciālus pielietojumus. Plašu atzinību arī guvis uzņēmuma izveidotais virtuālais asistents Una, kas atbalsta Uzņēmumu reģistra klientu apkalpošanu.

Mākslīgā intelekta tehnoloģijas ļāva SIA "Tilde" sasniegt labāko rezultātu pasaules mašīntulkošanas sacensībās WMT 2018, turpinot iepriekšējās sacensības 2017. gadā gūtos panākumus.

SIA "Tilde" atzīmē, ka uzņēmuma kompetence un starptautiskā atpazīstamība mašīntulkošanas industrijā ļāvusi nostiprināt uzņēmuma vadošās pozīcijas Eiropā un piesaistīt apjomīgus pasījumsu. Uzņēmums izstrādājis mašīntulkošanas risinājumus, kas palīdz nodrošināt Eiropas Savienības prezidentūru darbu.

2018. gadā SIA "Tilde" IT pētniecībaā un attīstībā ieguldīja 1,3 miljonus eiro. SIA "Tilde" pētījumu rezultāti apkopoti 23 zinātniskās publikācijās starptautiski recenzētu konferenču rakstu krājumos un žurnālos.

Uzņēmums nodarbināja 98 darbiniekus, kas bija par 10 darbiniekiem vairāk nekā gadu iepriekš. Tā kopējie maksājumi kopbudžetā bija 1,723 tūkstoši eiro.

SIA "Tilde" reģistrēta 1991. gadā, un tā sniedz dažādus pakalpojumus, kas saistīti ar valodu tehnoloģijām. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 30 000 eiro, un tā īpašnieki vienādās daļas ir SIA "Tilde" valdes priekšsēdētājs Andrejs Vasiļjevs un uzņēmuma valdes loceklis Uldis Dzenis; katram no viņiem pieder pa 50% SIA "Tilde" pamatkapitāla daļu.

2017.gadā SIA "Tilde" neto apgrozījums bija 5,342 miljoni eiro, un uzņēmuma tīrā peļņa bija 388 tūkstoši eiro. Tas nodarbināja 88 darbiniekus. Tajā gadā uzņēmums nodokļos samaksāja 1,36 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!