Foto: Publicitātes foto
SIA "Visma Latvia Holding" un SIA "Jumis Pro" dalībnieki noslēguši darījumu par SIA "Jumis Pro" iegādi. Tā rezultātā SIA "Jumis Pro" pievienojies "Visma" grupai un kļuvis par ceturto "Visma" grupas uzņēmumu Latvijā, informē uzņēmumu pārstāvji.

SIA "Jumis Pro" nodarbojas ar grāmatvedības un uzņēmumu vadības sistēmas "Tildes Jumis" attīstību un atbalstu. Uzņēmuma izstrādāto programmatūru izmanto vairāk nekā 10 000 Latvijas mazie un vidējie uzņēmumi, tostarp grāmatvedības pakalpojumu sniedzēji.

SIA "Visma Latvia Holding" līdz darījuma noslēgšanai ietilpa trīs uzņēmumi - SIA "Visma Enterprise, SIA "Visma Consulting" un SIA "Visma Labs". "Visma" uzņēmumu grupa Latvijā visplašāk ir pazīstama ar tās izstrādāto un izplatīto resursu vadības sistēmu "Visma Horizon", kuru izmanto liels skaits lielo un vidējo Latvijas organizāciju. "Visma" Latvijā piedāvā arī biznesa inteliģences, sistēmu integrācijas un izstrādes risinājumus gan sabiedriskā, gan privātā sektora organizācijām.

"Tilde gūst arvien plašākus starptautiskus panākumus valodu tehnoloģiju jomā. Šis ir virziens, kurā ir milzīgas attīstības iespējas un uz kuru vēlamies pilnībā fokusēties. Grāmatvedības programmatūras biznesu esam veiksmīgi attīstījuši jau 26 gadus un ir pienācis brīdis, kad "Tildes Jumis" ir kļuvis par nobriedušu produktu, kas var pastāvēt neatkarīgi no "Tilde" pamatdarbības - lokalizācijas un valodas tehnoloģijām," saka SIA "Jumis Pro" iepriekšējais dalībnieks un SIA "Tilde" valdes loceklis Uldis Dzenis.

"Mēs esam ļoti priecīgi par "Jumis Pro" pievienošanos "Visma" saimei. Uzņēmuma izstrādātie produkti ir klientu augsti novērtēti un komanda ir talantīga, enerģiska un apņēmības pilna turpināt "Jumis Pro" produkta attīstību. Tagad "Visma" Latvijas mazajiem un vidējiem uzņēmumiem varēs nodrošināt vēl labāku grāmatvedības un biznesa vadības risinājumu piedāvājumu," saka "Visma" grupas vadītāja (CEO) Merete Hvervena.

"Pievienošanās "Visma" grupai dos iespēju mūsu speciālistu Latvijā izstrādātās inovācijas nest tālāk pasaulē. Jau šobrīd strādājam pie vairākiem risinājumiem, ko novērtēs kā finansisti, tā uzņēmuma vadītāji. Ļoti nopietni darbojamies pie grāmatvedības procesu automatizācijas, iesaistot mākslīgā intelekta risinājumus, kā arī padarām programmu vēl piemērotāku attālinātā darba vajadzībām. Uzņēmuma darbības stūrakmens joprojām būs ciešas saiknes uzturēšana ar klientiem, tajā skaitā izglītojošo pasākumu organizēšana un dalība mūsu produktu tapšanā," norāda SIA "Jumis Pro" valdes priekšsēdētājs Viesturs Slaidiņš.

Līgums paredz, ka uzņēmuma iegādes darījuma summa netiks atklāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!