Foto: LETA
Tirdzniecības centra izveidē pie Ozolnieku ezera plānots investēt ap 900 000 eiro, informē veikalu tīkla "Elvi" lielākās partneres Latvijā SIA "Vita mārkets" valdes priekšsēdētājs Imants Rendenieks.

Viņš norāda, ka tas būs neliels tirdzniecības centrs, kura enkurnomnieks būs "Vita mārketa" pārvaldīts veikals "Elvi". Kopējā tirdzniecības centra platība, ieskaitot tehniskās palīgtelpas, būs 800 kvadrātmetri.

Rendenieks uzsver, ka līdz ar jaunā tirdzniecības centra izveidi plānots arī sakārtot un uzlabot Ozolnieku ezera pludmalei tuvumā esošo autostāvvietu.

Jau vēstīts, ka drīzumā tiks sākta veikala ēkas un stāvlaukuma izbūve, ko plāno pabeigt līdz 2016. gada martam.

Uzņēmuma SIA "Ozolnieku bode", kam ir netieša vēsturiska saistība ar veikalu tīkla zīmolu "Elvi'', pārstāvji informējuši pašvaldību, ka par veikala ēkas un stāvlaukuma izbūvi ir noslēgts līgums ar būvniecības firmu SIA "Konsors", kas iepriekš bijusi šā zemesgabala iznomātāja un SIA "Ozolnieku bode" īpašniece. Būvnieks plāno objekta nodošanu ekspluatācijā līdz 2016. gada marta sākumam, bet būvdarbu vadītājs būs Arturs Circenis.

"Ozolnieku bodes" pašreizējā īpašniece 100% apmērā ir Siguldas novadā reģistrētā SIA "BRB projekti", bet laikā, kad tika iznomāts zemesgabals "Ozolnieku ezers", no 2012. gada 26. oktobra līdz šā gada 28. augustam, SIA "Ozolnieku bode" īpašniece pilnībā bija būvfirma SIA "Konsors".

Savukārt SIA "BRB projekti" pašreizējie īpašnieki ir Māris Rendenieks (50%) un Kaspars Jankovskis (50%), kurš 2010.gada nogalē kļuva par 50% uzņēmuma SIA "Elvi Latvija" (iepriekš SIA "Pārtikas tirdzniecības apvienība") kapitāldaļu īpašnieku un savas "Elvi Latvija" kapitāldaļas 2012. gada jūnijā pārdevis Imantam Rendeniekam, bet vēlāk daļu īpatsvars un citi īpašnieki mainījušies.

SIA "Elvi Latvija" pašreizējie īpašnieki ir SIA "Dyaltos Capital" (20%), SIA "Antaris" (20%), Imants Rendenieks (40%) un SIA "Vita mārkets" (20%), kurā Imantam Rendeniekam ir 88% daļu, liecina "Firmas.lv" informācija.

2012. gadā Ozolnieku novada pašvaldība bija izplatījusi paziņojumu, kurā detalizēti skaidro tirdzniecības centra izvietojuma plānu, paužot, ka veikala būvniecības vieta laukumā pie Rīgas ielas Ozolniekos nav izvēlēta nejauši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!