Foto: Publicitātes foto
Jaunajā tirdzniecības centrā "Sāga" darbu uzsākusi privātā pirmsskola "CreaKids", liecina projekta attīstītāja "VPH Latvia" sniegtā informācija.

Tā palīdzēs risināt bērnudārzu pieejamību Mežciema – Stopiņu apkaimē.

Patlaban bērnudārzā ir nokomplektētas visa vecuma bērnu grupas šim mācību gadam, bet vienlaikus pirmsskolas iestāde veic bērnu pierakstu rindā uz vakantajām vietām nākotnē.

"Rīga un Pierīga ir reģions, kurā strauji pieaug iedzīvotāju skaits un līdz ar to arī nepieciešamība pēc jaunas pirmsskolu iestāžu infrastruktūras," norāda SIA "VPH Latvia" direktors Juris Barkāns.

Privātā pirmsskola "Creakids" savu darbību Latvijā uzsāka 2011.gadā ar vienu pirmsskolu Rīgā, Kastrānes ielā. Šo gadu laikā galvaspilsētā pirmsskolu skaits palielinājies līdz četrām, kopumā nodrošinot iespēju apgūt pirmsskolas izglītības programmu vairāk nekā 300 bērniem. Tirdzniecības centrā "Sāga" durvis vērusi piektā pirmsskola, kas nodrošina mācību iespējas 100 bērniem vecumā no pusotra līdz sešu gadu vecumam.

"Neskatoties uz atrašanās vietu tirdzniecības centrā, pirmskolai ir veiksmīgs telpu plānojums, lai bērniem būtu droši un ērti. "CreaKids" ir starptautisks pirmsskolu iestāžu tīkls, kas darbojas Norvēģijā, Zviedrijā, Arābu Emirātos un deviņus gadus – arī Latvijā. Par jauno pirmsskolas iestādi jau šobrīd ir liela interese, un pieteikti rindā ir vairāk nekā 50 bērni, kuru gaitas bērnudārzā līdzfinansēs pašvaldība," informē privātās pirmsskolas "CreaKids" vadītāja Daina Kājiņa.

Pirmsskolas iestāde atrodas aptuveni 900 kvm lielā platībā, un tajā darbojas sešas bērnu grupas. Bērniem izveidots āra rotaļu laukums.

Tirdzniecības centrs "Sāga" pilnībā atvērās šā gada 10. novembrī. Jaunā centra attīstībā plānotās investīcijas veido 68 miljonus eiro. Tas apvieno iepirkšanos, atpūtu, sportu un biroju centru un koncentrējas uz četriem galvenajiem segmentiem – mājlietām, precēm ikdienas vajadzībām, sportu un izklaidi.

Tirdzniecības centrs atrodas uz Rīgas un Stopiņu novada robežas, blakus "Ikea" tirdzniecības centram. Tā kopējā platība ir 57 000 kvadrātmetri.

SIA "VPH Latvia" attīsta un pārvalda komerciālos nekustamos īpašumus starptautiskiem un vietējiem nomniekiem Baltijas valstīs un Baltkrievijā. Starp "VPH" attīstītajiem projektiem var minēt "Nordika Shopping Valley" Viļņā ar atrašanās vietu blakus "Ikea". Līdz šim Latvijā tas ir īstenojis tirdzniecības centra "Mežciems" izveidi 2014. gadā, kuru pārvaldīja līdz 2017. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!