Foto: Publicitātes foto
10.novembrī pulksten 10:00 notiek tirdzniecības centra "Sāga" atklāšana, atveroties aptuveni 60 jauniem veikaliem.

Tirdzniecības centrs pilnībā pielāgosies ārkārtas situācijas nosacījumiem, vienlaikus maksimāli nodrošinot iespējamos pakalpojumus, liecina projekta attīstītāju sniegtā informācija.

Jaunā centra attīstībā plānotās investīcijas veido 68 miljonus eiro. Savukārt ar jaunām darbavietām tiks nodrošināti ap 500 cilvēku.

"Līdz ar atklāšanu noslēdzas būtisks projekta attīstības posms. Tajā vienuviet atradīsies sporta klasteris ar konceptu "viss sportam", kā arī privāts bērnudārzs un tuvējā nākotnē arī veselības centrs. Esam ieviesuši ielu ēdienu zāles konceptu ar kafejnīcu zonu, kas pilnībā sāks darboties pēc epidemioloģisko ierobežojumu beigām. Savukārt ārpus tirdzniecības centra esam labiekārtojuši dīķi, kā arī ierīkojuši basketbola laukumu kā papildinājumu sporta klasterim. Pandēmija ir viesusi savas izmaiņas, tomēr esam spējuši atklāt centru kā plānots," informē SIA "VPH Latvia" direktors Juris Barkāns.

Lai izvairītos no pārlieku lielas apmeklētāju plūsmas, "Sāgā" atsevišķi veikali – "JYSK", "Būvniecības ABC" un sporta preču veikals "Decathlon" – uzsāka darbību agrāk, sākot no 15. oktobra.

"Sāga" piedāvās Baltijas tirgum jaunu konceptu, vienkopus apvienojot iepirkšanos mājai un dārzam, sportam, atpūtu, veselības un biroju centru. Sekojot jaunajām ēdināšanas nozares tendencēm, izveidota ielu ēdiena koncepta zona "Kāre" ar restorāniem un kafejnīcām (šobrīd darbosies tikai piegāžu režīmā).

Tirdzniecības centrā atradīsies "Rimi" hipermārkets, "Baby City Toy City", "RD Electronics", "Alandeko", "Spirits&Wine" un citi veikali. Sporta preču veikalam "Decathlon", dārzu centram "Hortes" (atvērsies vēlāk) un "Jahipaun" šī būs darbības uzsākšana Latvijas tirgū.

Foto: Publicitātes foto

Apzaļumošanas ietvaros ap tirdzniecības centru iestādīti aptuveni 600 koki un krūmi.

Tirdzniecības centrs seko epidemiologu norādījumiem un pielāgo tos savā darbībā. Tas saņēmis Covid-19 Compliant starptautisku sertifikātu no "Safe Asset Group" kā drošs tirdzniecības centrs, kas ievēro dažādus vīrusu ierobežojošus pasākumus.

Projektā tika piesaistīts partneris "Colliers International" ar starptautisku pieredzi tirdzniecības centru attīstīšanā, kura uzdevums bija palīdzēt attīstīt koncepciju un vadīt nomnieku piesaistes procesu. "Vienlaikus tam, ka "Colliers International Retail Agency" komanda ir palīdzējusi attīstītājam koordinēt projektu un piesaistīt nomniekus, "Colliers Real Estate Management" komanda uzņemsies pilnu atbildību par tirdzniecības centra ikdienas vadīšanas procesu, ieskaitot centra vadību, uzturēšanu, finanšu un tirdzniecības centra koncepciju," informē "Colliers Baltics" partneris Ēriks Bergmans.

Tirdzniecības centra projektētājs un ģenerālbūvnieks ir "UPB", bet arhitektūras daļu izstrādājis arhitektu birojs "TP Benett".

Tirdzniecības centrs atrodas uz Rīgas un Stopiņu novada robežas, blakus "IKEA" tirdzniecības centram. Tā kopējā platība ir 57 000 kvadrātmetri.

Tirdzniecības centru attīsta SIA "VPH Latvia", kas attīsta un pārvalda komerciālos nekustamos īpašumus Baltijas valstīs un Baltkrievijā. Starp "VPH" attīstītajiem projektiem var minēt "Nordika Shopping Valley" Viļņā ar atrašanās vietu blakus "IKEA". Līdz šim Latvijā tas ir īstenojis tirdzniecības centra "Mežciems" izveidi 2014. gadā, kuru pārvaldīja līdz 2017. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!