Foto: Publicitātes attēli

Tirdzniecības centra "Spice" interjera atjaunošanas projektā līdz šim ir ieguldīti trīs milj. eiro; līdztekus centrs ieguvis BREEAM ilgtspēju apliecinošu sertifikātu.

Vērienīgi interjera atjaunošanas darbi sākti šā gada sākumā, kopējās investīcijas plānotas desmit milj. eiro.

"Tirdzniecības centrs ir vieta, kas katru dienu uzņem lielu skaitu apmeklētāju, tādēļ īpašu uzmanību pievērsām katra elementa kvalitātei un spējai izturēt lielo cilvēku plūsmu pēc iespējas ilgāk. Papildu praktiskumam, jaunajā interjerā sastopamie elementi izvēlēti tā, lai mūsu apmeklētāji justos patīkami un gaidīti," stāsta tirdzniecības centra "Spice" vadītāja Iveta Priedīte.

Līdz šim tirdzniecības centrā veikta grīdas seguma nomaiņa un labierīcību atjaunošana. Interjera atjaunošanas pamatmērķis galvenokārt ir veidot tirdzniecības centra vidi iedvesmojošu un pieejamāku ikvienam apmeklētājam, tādēļ interjerā izmantoti modernākie risinājumi, lai tās būtu pielāgotas ērtai piekļūšanai cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Papildu ierastajai bērnu pārtinamajai zonai sieviešu tualetē, atjaunotajās labierīcībās šāda pati zona izveidota arī vīriešu tualetē, lai arī jaunie tēvi varētu ērti aprūpēt savas jaunākās atvases.

Šobrīd tirdzniecības centra telpās tiek pabeigta "Palmu alejas" pārbūve, kas iekļauj jaunus interjera apdares risinājumus, margu nomaiņu un energoefektīvu apgaismojumu ar iespēju reāllaikā pielāgot gaismas un temperatūru, orientējoties pēc ieplūstošās dienas gaismas. Šāds risinājums ļaus padarīt tirdzniecības centra telpas vizuāli patīkamākas, kā arī uzlabos telpu energoefektivitāti un lietošanas komforta līmeni. Tāpat atjaunotas un uzlabotas gaisa ventilācijas sistēmas, kas padarīs tirdzniecības centra apmeklējumu komfortablāku. Tks izveidota arī bezmaksas dzeramā ūdens uzpildīšanas vieta, kas papildināta ar mākslinieka Arta Nīmaņa unikālu, stikla veidotu mākslas objektu.

Paralēli gan tirdzniecības centrā "Spice", gan "Spice Home" veikta arī gāzes katlu nomaiņa. Abos centros uzstādīti jaunākās paaudzes gāzes katli ar kondensatoru, kas ļaus samazināt gāzes patēriņu par 10% un atgūt 10% no dūmgāzu temperatūras.

Atjaunošanas darbi ļāvuši tirdzniecības centram "Spice" iegūt BREEAM ilgtspējas sertifikātu. Tas ir piešķirts balstoties uz ēkas pašreizējo stāvokli, tomēr tirdzniecības centrs plāno veikt papildu uzlabojumus, lai saņemtu augstāku sertifikācijas pakāpi.

"Jau šobrīd skaidri redzam veicamos darbus, lai tirdzniecības centrs kļūtu ilgtspējīgāks. Elektroenerģijas taupības nolūkos turpināsim apgaismojuma nomaiņu uz LED gaismekļiem, kā arī ierobežosim eksterjera apgaismojumu ārpus tirdzniecības centra darba laika. Tāpat plānots efektivizēt energoresursu izmantošanu, uzstādot saules paneļu parku uz centra jumta. Vēl plānots attīstīt auto uzlādes staciju tīklu un papildināt esošo staciju jaudu. Savukārt rūpēs par vidi turpināsim jau iesākto, tostarp pie "Spices" un "Spice Home" esam novietojuši tekstila šķirošanas konteinerus, turpināsim attīstīt šķirošanas praksi," papildina tirdzniecības centra "Spice" attīstības projektu vadītājs Artis Teibe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!