Foto: Publicitātes attēli

Pandēmijas ietekmē mainījies ne tikai cilvēku dzīvesveids, bet arī darba vide. Tā kā attālinātais darbs vairs nav retums, un cilvēki var izvēlēties, no kurienes strādāt, ar "Ikea" palīdzību tirdzniecības centrā "Spice" iekārtota bezmaksas kopstrādes telpa, informē "Ikea" pārstāvji.

Tajā apmeklētājiem pieejamas 28 pilnībā aprīkotas darba vietas un vairāk nekā 20 sēdvietas atpūtas zonā ar mīkstajām mēbelēm.

Vairāk nekā 200 kvadrātmetru plašā telpa atrodas tirdzniecības centra 2. stāvā un tajā vienlaikus var strādāt līdz 48 cilvēkiem. Kopstrādes telpa atvērta tirdzniecības centra darba laikā no plkst. 10.00 līdz 21.00, un, lai to apmeklētu, iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. Viesiem pieejams bezvadu internets, un visas darba vietas aprīkotas ar elektrības rozetēm un USB pieslēgvietām. Kopstrādes telpa ir pieejama bez maksas.

Kopstrādes telpā ir dažādi rakstāmgaldi – gan klasiski, gan ar regulējamu augstumu, kā arī ar maināmu darba virsmas leņķi. Telpā izvietotas arī mīkstās mēbeles – dīvāni un atpūtas krēsli. Apmeklētāji var izvēlēties veicamajam darbam atbilstošākās un ērtākās mēbeles.

"Šīs telpas interjeru iedvesmoja pati vieta – tirdzniecības centrs. Šeit apkārtējā vidē ir daudz cilvēku un neizbēgami arī trokšņu. Šādās vietās cilvēki mēdz strādāt kafejnīcās, taču tā nav piemērota vide ne svarīgiem zvaniem, ne arī, lai koncentrētos. Tā radās doma par kopstrādes telpu, kurā katrs var izvēlēties sev ērtāko vietu un ķerties pie veicamā uzdevuma," skaidro "Ikea" interjera dizainere Auce Graudiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!