Foto: LETA
Nekustamā īpašuma un atjaunojamās enerģijas investīciju kompānija "Grinvest" no investīciju kompānijas "Partners Group" un "Northern Horizon Capital" kopuzņēmuma "Laurus" iegādājusies tirdzniecības centru "Olimpia" Rīgā un kompleksu "Unicentrs" Valdlaučos. "Laurus" bija izveidots investīciju veikšanai Baltijas reģiona komercīpašuma objektos.

Šogad jaunais tirdzniecības centra "Olimpia" īpašnieks ir iecerējis sākt plašu tirdzniecības centra renovāciju, modernizējot tirdzniecības platības un izveidojot atpūtas un izklaides parku.

""Olimpia" un tās apkārtni sagaida nozīmīgas pārmaiņas. Nākamo piecu gadu laikā plānotie, jau finansējumu ieguvušie attīstības projekti šajā apkaimē būtiski palielinās sabiedriskās dzīves un cilvēku plūsmas intensitāti. Tādēļ jau nākamā gada pirmajā pusē, tiklīdz pandēmijas radītā situācija normalizēsies, mēs ar pilnu jaudu atsāksim "Olimpia" mazumtirdzniecības un atpūtas pakalpojumus," informē "Grinvest" partneris Tomas Milašauskas.

"Olimpia " renovācija tiks veikta vairākos posmos. Pirmajā posmā paredzēta otrā stāva pārbūve, kas tiks pilnībā pabeigta un atvērta apmeklētājiem 2021.gada pirmajā pusē. Lai apmierinātu pieagušo Rīgas Tehniskās universitātes studentu pilsētiņas pieprasījumu un sniegtu jaunas iespējas tirdzniecības centra apmeklētājiem, līdz ar daudzveidīgu sporta, aktīvās atpūtas un ģimenes preču veikalu klāstu, šeit tiks paplašināta un uzlabota ēdināšanas zona. Savukārt 2022. - 2022.gadā tiks veikta tirdzniecības centra pirmā stāva renovācija.

"Olimpia" kopējā tirdzniecības platība ir aptuveni 25 000 m2, tā lielākie nomnieki ir "Rimi hypermarket", "Sports Direct" un "MyFitness". Biroju kompleksa "Unicentrs" kopējā platība ir aptuveni 10 400 m2, tā vienīgais ilgtermiņa nomnieks ir "SEB banka".

"Grinvest" ir privāta investīciju kompānija ar Baltijas kapitālu, kas ar investīcijām "Olimpia" un biroju kompleksā "Unicentrs" sāk darbību Latvijas tirgū. Tā ir aktīvi darbojusies Lietuvā – pēdējo piecu gadu laikā veiktas investīcijas vairāk nekā desmit vidēja mēroga komercīpašuma objektos. Otrs uzņēmuma darbības virziens ir atjaunojamās enerģijas projekti Dienvidaustrumāzijā un Baltijas valstīs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!