Foto: DELFI

Baltijas nekustamo īpašumu investīciju holdings "Summus Capital" ar bankas "Citadele" finansējumu ir iegādājusies tirdzniecības centru "Damme" Imantā.

Šis ir jau trešais "Summus Capital" nekustamā īpašuma iegādes darījums Latvijā. Grupas portfelī ir tirdzniecības un izklaides centrs "Riga Plaza" un veikala "Depo" ēka Imantā.

"Damme" ir nozīmīgs tirdzniecības centrs vienā no lielākajām Rīgas apkaimēm – Imantā. Tā kopējā platība ir 16 tūkst. m2, lielākais nomnieks ir veikals "Rimi Hyper". Centram ir vairāk nekā 70 nomnieku. Katru gadu to apmeklē vairāk nekā septiņi miljoni cilvēku.

"Tirdzniecības centra "Damme" iegāde ir būtisks solis "Summus Capital" tirgus pozīcijas nostiprināšanai Latvijā, ņemot vērā, ka tas ir jau trešais darījums nepilna pusotra gada laikā, kas ir veikts Latvijā. Tā bija mūsu stratēģiskā izvēle papildināt "Summus" privātpersonu nomnieku portfeli Rīgā, un šoreiz "Citadeles" finansējums palīdzēja sasniegt mērķi. Papildus izklaides, modes un DIY segmentiem tagad tiek pievienota ievērojama nomnieku izvēle, kas koncentrējas uz rajona centru. Arī nākotnē plānojam ieguldīt līdzīgos projektos, par prioritāti izvirzot jau esošu ēku iegādi un to attīstīšanu," pauž "Summus Capital" valdes loceklis Hanness Pils (Hannes Pihls).

"Summus Capital ir viens no aktīvākajiem investīciju fondiem, kas investē jaunu nekustamo īpašumu iegādē Baltijā, un šis ir jau otrais projekts, kuru finansē "Citadele". Šis pierāda, ka Summus Capital ir skaidrs redzējums par tā portfeļa palielināšanu. Mēs redzam, ka uzņēmumam ir vitāli investēt ilgtspējīgos aprīkojumos, kas atbilst mūsdienu energoefektivitātes standartiem, kas ir arī ļoti svarīgi bankai," saka "Citadeles" valdes loceklis un Korporatīvo banku pakalpojumu daļas vadītājs Baltijas valstīs Vaids Žagūns (Vaidas Žagūnis)

Darījums ir noslēgts starp pārdevēju AS "Riga Center Holding" un pircēju SIA "DIP2" ("Summus Capital" grupa). Darījuma summa netiek izpausta. "Citadele" pirmajam darījumam ir izsniegusi finansējumu 22 miljonu eiro apmērā.

Darījuma procesā konsultācijas sniedza "Colliers". Pircēju darījumā pārstāvēja advokātu birojs "Vilgerts".

"Summus Capital" pieder 14 īpašumi trijās Baltijas valstīs. Grupas aktīvu portfeļa vērtība pārsniedz 400 miljonus eiro,

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!