Foto: Publicitātes attēli
Jaunu tirdzniecības platību būvniecībā Rīga ievērojami atpaliek no Tallinas un Viļņas, nekustamo īpašumu konsultāciju kompānijas "Colliers International" tirgus pārskata prezentācijā sacīja "Colliers" vadītājs Latvijā Deniss Kairāns.

Tā šogad Rīgā tirdzniecības platības papildinās tikai 1000 kvadrātmetri, ko plāno nodot ekspluatācijā tirdzniecības centrs "Damme".

Tallinā šogad tirdzniecības platības papildinās 47 075 kvadrātmetri, bet Viļņā - 33 340 kvadrātmetri.

"Ja vēl pieskaitām 2017.gadā plānotos ekspluatācijā nododamos 180 000 kvadrātmetrus tirdzniecības platību Tallinā, kļūst skaidrs, ka atrāviens no Rīgas būs milzīgs, turklāt Tallinas tirdzniecības platību tirgus kļūs pārsātināts," sacīja Kairāns.

Viņš piebilda, ka arī Rīgā plānojas ap 100 000 kvadrātmetru jaunu platību - tirdzniecības centrs "Akropole", taču vēl joprojām nav skaidrs, kad tas tiks nodots ekspluatācijā.

Pagājušajā gadā tirdzniecības platības Tallinā papildināja 7000 kvadrātmetri, Viļņā - 22 300 kvadrātmetri, bet Rīgā - 12 000 kvadrātmetri tirdzniecības platību.

Rēķinot pēc tirdzniecības platībām uz vienu iedzīvotāju, Rīgā tie ir 0,94 kvadrātmetri, Viļņā - 1,1 kvadrātmetrs, bet Tallinā - 1,25 kvadrātmetri. Ja rēķina tikai tirdzniecības centros esošās platības, tad Rīgā uz vienu iedzīvotāju ir 0,56 kvadrātmetri, Tallinā - 0,88 kvadrātmetri, bet Viļņā - 0,68 kvadrātmetri.

"Skaidrs, ka pēc šiem datiem Rīgā vēl ir vieta gan "Akropolei", gan "Alfas" paplašināšanai, bet vienlaikus tirgū valda arī skepse - vai mums to vajag. Mazumtirdzniecības apjomi aug katru gadu, bet cilvēku skaits neaug. Visu izšķirs tas, cik pārdomāts būs jauno tirdzniecības centru koncepts," skaidroja Kairāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!