Foto: Shutterstock
Pieprasījums pēc siera mazumtirdzniecības tīklos pēdējo gadu laikā ir manāmi palielinājies, portālam "Delfi" atzina aptaujātie tirgotāju pārstāvji.

"Maxima Latvija" komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule skaidro, ka katru gadu pieprasījums pēc siera tradicionāli palielinās. "Sagaidāms, ka pieprasījums pēc siera pirmssvētku un svētku dienās vēl pieaugs, jo, kā esam novērojuši, cilvēki steidz iepirkt mielastu svētku galdam pāris dienas pirms svētkiem vai pat svētku rītā," norāda Dupate-Ugule.

Līdzīgas pircēju tendences pamanāmas arī "Rimi Latvija" lielveikalos. "Kā liecina "SIA Rimi Latvia" apkopotie dati, jau šobrīd pieprasījums pēc Jāņu sieriem ir pieaudzis par 25% salīdzinot ar pērno gadu, " informē "Rimi Latvija" sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Preisa.

Arī veikalu ķēdes "Top!" pārstāve Ilze Priedīte norāda, ka pieprasījums pēc siera Līgo svētku laikā ir pieaudzis pēdējo gadu laikā. "Pieprasījums pēc siera ir pieaudzis, kā arī pircēji vairāk pievērš uzmanību produkta sastāvam un tā kvalitātei."

Pircēji visvairāk iecienījuši "Latgales piens" ražoto sieru ar svētkiem atbilstošu nosaukumu "Līgo", taču populāri ir arī "Siers Krievijas 45%", "Rankas Jāņu" ("Rankas piens"), siers Krievijas 45%, "Ķimeņu Jaunpils" ("Jaunpils Pienotava") un "Ķimeņu" ("Rīgas Piena kombināts").

Veikalu tīkla "Top!" pircēji ir iecienījuši "Rankas Jāņu sieru. Taču Līgo svētku laikā ļoti populāri ir arī ķimeņu sieri – "Talsu ķimeņu ritulis", "Latgales ķimeņu sieri", "Valmieras ķimeņu sieri", "Jaunpils ķimeņu sieri". "Svētku laikā pirktākais ir tieši ķimeņu siers, tajā pat laikā pircēji izvēlas arī svaigos, kūpinātos un cietos sierus. Nemainīgi populāri ir pircēju iecienītie Holandes un Krievijas sieri," skaidro veikala "Top!" pārstāve Ilze Priedīte.

"Maxima Latvija" pārstāve norāda, ka siera cenas veikalos "Maxima" ir saglabājušās pērnā gada līmenī. Taču "Top!" pārstāve skaidro, ka siera cenas ir palielinājušās 5% robežās salīdzinot ar citiem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!