Foto: Shutterstock
Tirgotāju pārdošanas dati liecina, ka veikalu klienti turpina gatavot ziemas krājumus, atzīst aptaujātie tirgotāji.

SIA "Rimi Latvia" pārstāve Inga Bite stāsta, ka izteikts pieprasījums pēc konservēšanai noderīgām precēm, piemēram, burkām, vākiem, saldēšanas kastītēm, uzņēmuma pārvaldītajos veikalos ir novērojams vasarā, kad liela daļa pircēju izvēlas gatavot ievārījumus, spiest augļu sulas vai arī sasaldēt dažādus sezonas gardumus. Taču konservēšanas piederumu pārdošanas pieaugums novērots arī septembrī.

"Tradicionāli rudenī šis pieprasījums samazinās, taču parasti tas ir novērojams vēl līdz pat oktobra vidum, kad vēl tiek gatavotas rudens veltes," norāda Bite.

"Maxima Latvija" pārstāve Zane Udrase atzīmē, ka konservēšanai nepieciešamo preču pārdošanas apjomu pieaugums veikalos novērots no jūnija sākuma līdz septembra vidum. Lielākoties šīs preces savos iepirkumu groziņos iedzīvotāji likuši augustā.

Laika posmā no jūnija sākuma līdz septembra vidum šogad, salīdzinot ar tādu pašu laika periodu pērn, "Maxima Latvija" veikalos tukšo burciņu pārdošanas apjomi pieauga par 14%, bet burciņu aizvākotāju pārdošanas apjomi pieauga par 127%. Savukārt vāciņu pārdošanas apjomi bijuši līdzīgi kā pērn. Šajā laika posmā par 30% pieauga arī etiķa pārdošanas apjomi, bet par 13% pieauga dažādu garšvielu tirdzniecība. Šogad pirktākās bija tukšās puslitra burciņas, bet pērn vispieprasītākās bija viena litra tilpuma tukšās burciņas, liecina "Maxima" veikalu pārdošanas dati.

Zīmola "Elvi" veikalu pārdošanas dati liecina, ka pieprasījums pēc etiķa audzis par 25%, savukārt pieprasījums pēc rūpnieciski ražotajiem marinējumiem ir krities. Tāpēc ir pamats uzskatīt, ka pircēji aktīvi turpina gatavot ziemas krājumus, marinējot dārzeņus, atzīmē SIA "Elvi Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine.

Tikmēr "Rimi" pārstāve Bite atklāj, ka "Rimi" veikalos izteiktākais pieprasījums pēc gatavajiem marinējumiem ir gada nogalē, novembrī un decembrī, kad tiek svinēti arī svētki. Savukārt vasarā, kad pieejami svaigi vietējie augļi un dārzeņi, pieprasījums ir mazāks, tam palielinoties līdz ar oktobri.

"Maxima" veikalos rūpnieciski ražotos marinējumus pircēji lielākoties iegādājas jūnijā, kad aptrūkstas pašu sagādāto ziemas krājumu, piebilst "Maxima" pārstāve Udrase.

Kā ziņots, SIA "Rimi Latvia" pērn apgrozīja 785,28 miljonus eiro un nopelnīja 27,42 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums pērn audzis par 6%, bet peļņa augusi par 16%. 2014.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 740,96 miljoni eiro, bet peļņa - 23,64 miljoni eiro.

"Rimi Latvia" savu darbību sāka 1996.gadā ar nosaukumu "Rimi Baltija". Uzņēmuma pamatkapitāls ir 14 719 466 eiro. "Rimi Latvia" ir Zviedrijas mazumtirgotāja "ICA AB" meitasuzņēmums Latvijā.

Pašlaik "Rimi Latvia" tīklā ir 119 trīs formātu veikali: 31 "Rimi" hipermārkets, 43 "Rimi" lielveikali un 45 zemo cenu veikali "Supernetto". "Rimi" un "Supernetto" veikali darbojas 27 Latvijas pilsētās.

Bet "Maxima Latvija" pērn strādāja ar 688,8 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,14% vairāk nekā 2014.gadā, kad apgrozījums sasniedza 674,35 miljonus eiro, informē uzņēmumā.

Uzņēmuma peļņa pērn bija 19,17 miljoni eiro, kas ir par 38% vairāk nekā 2014.gadā, kad peļņa bija 13,9 miljoni eiro.

SIA "Maxima Latvija" dibināta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V", liecina "Firmas.lv" informācija.

Patlaban "Maxima" veikalu tīklu veido 150 trīs formātu - 124 "Maxima X", 23 "Maxima XX" un trīs "Maxima XXX" - veikali, kas atrodas 45 apdzīvotās vietās Latvijā.

Savukārt "Elvi Latvija" apgrozījums pērn auga par 9%, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums apgrozīja 3,6 miljonus eiro, bet 2014.gadā - 3,32 miljonus eiro. "Elvi Latvija" peļņa pērn bija 96 508 eiro, kas ir par 31% vairāk nekā 2014.gadā, kad uzņēmuma peļņa bija 73 487 eiro.

"Elvi" tīkla apgrozījums 2015.gadā, salīdzinot ar 2014.gadu, pieauga par 15%.

SIA "Elvi Latvija" dibināta 2010.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2820 eiro. "Elvi Latvija" īpašnieki ir Imants Rendenieks - 40%, "Dyaltos Capital" - 20%, SIA "Vita Mārkets" - 20% un SIA "Antaris" - 20%, liecina "Firmas.lv" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!