Foto: Shutterstock

Tirgotāji ir sarūgtināti un jūtas apkrāpti no valdības puses par lēmumu būtiski uz četrās nedēļām ierobežot veikalu darbību, pauda Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs.

Viņš uzsvēra, ka vislielākie cietēji būs specializētie veikali, piemēram, rotaļlietu veikali.

Danusēvičs norādīja, ka Tirgotāju asociācija un Ekonomikas ministrija parakstīja sadarbības memorandu par sociāli atbildīgas politikas īstenošanu tirdzniecības nozarē. Viņš uzskata, ka valdības lēmums ierobežot tirgotāju darbību ir nepamatots.

Tāpat viņš norādīja, ka 10 kvadrātmetri vienam klientam veikalā radīs rindas pie veikala, kas veicinās drūzmēšanos. Danusēviča ieskatā tas ir vēl riskantāk nekā ļaujot cilvēkiem pārvietoties veikalā brīvi.

"Gada beigas ir tirgotāju lielāko ieņēmumu laiks, taču tagad vairāki tirgotāji ir izstumti no konkurences," sacīja Danusēvičs.

Kā ziņots, valdība piektdien nolēma, ka brīvdienās un svētku dienās visos tirdzniecības centros var darboties tikai pārtikas veikali, aptiekas, optikas veikali, dzīvnieku barības veikali, grāmatnīcas, preses tirdzniecības vietas, higiēnas un saimniecības preču veikali, telekomunikācijas preču un pakalpojumu vietas, preču izsniegšana, ja preces iegādātas, izmantojot distances saziņas līdzekļus.

Tāpat tirdzniecības vietās jānodrošina 10 kvadrātmetri uz vienu apmeklētāju un jāvalkā maska. Maska jāvalkā arī atklātā tirgus teritorijā un ielu tirdzniecības vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!