Foto: Shutterstock

Pārtikas mazumtirdzniecības tīkla "Elvi" privātās preču zīmes kulinārijas un konditorejas piedāvājuma pilnveidošanā investēts pusmiljons eiro, paplašinot produktu klāstu un uzlabojot ražošanas procesu, informē mazumtirgotājs.

Par ieguldīto naudu iegādātas jaunas iekārtas, kas ļauj gan palielināt ražošanas jaudu, gan nodrošināt drošu un mūsdienīgu fasēšanu.

SIA "Elvi Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine stāsta: "Esam pārskatījuši "Elvi" kulinārijas un konditorejas produktu klāstu, attīstot jaunas ēdienu līnijas un uzlabojot ražošanas tehnoloģijas."

Attīstot ražošanas kapacitāti, uzstādītas jaunas produktu fasēšanas līnijas kulinārijas ražotnē, pilnveidots konditorejas ražošanas process – uzstādīta smalkmaizīšu pildīšanas līnija, raudzēšanas skapji, aukstumkamera, lai atvieglotu produktu loģistikas procesu, neietekmējot to kvalitāti.

"Kvalitatīvu produktu ražošanai ļoti būtiski izvēlēties labākās kvalitātes izejvielas un gatavot preces bez liekām piedevām, izmantojot roku darbu. Tieši modernās tehnoloģijas ļauj produktus gatavot kā mājās, vienlaikus saglabājot nemainīgi labu kvalitāti ilgāku laiku, bez mākslīgām pārtikas piedevām, stabilizētājiem un konservantiem. Inovatīvās pakošanas iekārtas ierobežo gaisa piekļuvi produktiem, turklāt klienti var būt droši, ka fasētie ēdieni pēc to ražošanas nav saskārušies ar apkārtējās vides kairinājumiem un mikroorganismiem – šis aspekts īpaši svarīgi iezīmējās kovida izplatības laikā," skaidro Vārtukapteine.

Viņa informē, ka 2022. gada pirmajā ceturksnī "Elvi" kulinārijas un konditorejas produktu pieprasījums, salīdzinot ar 2021. gadu, būtiski audzis. Pieprasījums pēc salātiem šogad bijis par 142% lielāks nekā pērn, zupas un pusdienu komplekti iegādāti par 211% vairāk, savukārt konditorejas izstrādājumu pārdošanas apjomi pieckāršojušies.

"Šie dati apstiprina nepieciešamību pēc kvalitatīviem, mūsdienīgiem gatavajiem ēdieniem," rezumē Vārtukapteine.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!