Foto: Publiciātes attēls

Igaunijā radītā braucienu platforma "Forus Taxi" darbību uzsāka tikai pirms gada. Šajā laikā uzņēmums piesaistījis divus tūkstošus autovadītāju un vairāk nekā 110 000 klientu, iekarojot vairāk nekā 10% tirgus. Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka turpinās darbu, lai sasniegtu vēl labākus rezultātus, tādēļ "Delfi Bizness" viesojās Tallinā, lai uzzinātu par "Forus Taxi" plāniem Baltijas tirgū.

Svinot gada jubileju, "Forus Taxi" īpašnieku pulkam pievienojies pasaules čempions autorallijā igaunis Ots Tenaks. Sportists, sarīkojot drifta braucienus Tallinas biznesa kvartālā "Rotermanni", paziņoja, ka "tic uzņēmuma unikalitātei, spējām un veiksmei". Un tik tiešām, bez ticības sasniegt ambiciozo mērķi – kļūt par konkurentu labi zināmajam uzņēmumam "Bolt" – varētu būt grūti.

"Forus Taxi" veido kopienu, kurā automašīnu īpašnieki, šoferi un pasažieri nākotnē var kļūt par uzņēmuma akciju īpašniekiem. Tādēļ izveidota "tokenu" (digitālo žetonu) sistēma, kas darbojas arī Latvijā. Ir arī citas idejas – Igaunijā jau pastāv iespēja kaulēties ar automašīnas vadītāju. Arvien spēcīgāks kļūst ēdienu piegādes serviss, kā arī savas personīgās automašīnas koplietošana. Vēl tālākos nākotnes plānos ir dažādu priekšmetu nomas izveide. Kas būs pieejams Latvijā?

Jauns spēlētājs "Yandex" vietā

Latvijas tirgū "Forus" ienāca teju uzreiz pēc "Yandex" aiziešanas. Klīda baumas, ka tas ir tas pats "Yandex", tikai ar citu nosaukumu. Tā nav, jo "Forus Taxi" dibinātājs ir viens no ietekmīgākajiem uzņēmējiem Igaunijā – Urmass Sērumā (Urmas Sõõrumaa). Viņam pieder arī tradicionālā transporta pakalpojumu uzņēmums, kā arī uzņēmumu grupa, kas ietver gan nekustamo īpašumu attīstības un pārvaldības pakalpojumus, gan drošības, energoefektivitātes un uzkopšanas pakalpojumus. Turklāt Sērumā ir Igaunijas Olimpiskās komitejas priekšsēdētājs un biznesa kvartāla "Rotermanni" līdzīpašnieks. Viņam ir septiņi bērni, daži no viņiem strādā "Forus". Tātad tas ir ģimenes bizness.

Transporta pakalpojumus "Forus" piedāvā lielākajās Igaunijas pilsētās. Latvijā un Lietuvā uzņēmums ienāca vienā laikā – 2022. gada jūlijā. Šobrīd "Forus" pakalpojumi Latvijā pieejami tikai Rīgā, bet nākotnē braucienu platformu varēs izmantot arī Jūrmalā, Liepājā un Daugavpilī.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!