Foto: LETA

Likvidējamā "Trasta komercbanka" otro reizi izsludinājusi izsoli par prasījuma tiesībām pret vairākiem zivju pārstrādes uzņēmumiem, liecina paziņojums "Latvijas Vēstnesī".

Piespiedu pārdošanas izsole rīkota par Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas (LSEZ) uzņēmumu "Kolumbija", "PK Invest", "Baltā zivīte", "Roņu 6", kā arī Kiprā reģistrēto uzņēmumu "Nirtolex Limited", kas ir viens no "Kolumbijas" īpašniekiem.

Izsole ar lejupejošu soli notiks 12. jūnijā un tās sākuma cena noteikta 1,98 miljonu eiro apmērā. Izsolāmu uzņēmumu saistību atlikums šī gada 31. maijā bija 8,6 miljoni eiro. Saistību atlikums atkārtoti tiks precizēts izsoles dienā.

Ziņots, ka "Kolumbija Ltd." pagājušajā gadā strādāja ar 909 753 eiro apgrozījumu, kas ir par 42,7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa vairākkārt samazinājās – līdz 120 eiro.

Kā skaidro kompānijas vadība, uzņēmuma situāciju pērn pasliktināja arī "Trasta komercbankas" likvidācijas process, jo "Kolumbija Ltd." neizdevās vienoties ar tās administratoru par kredītsaistību restrukturizāciju.

2016. gada vasarā bankas administrators sāka pārdot "Kolumbija Ltd." kredītsaistības, kuras līdz šim laikam joprojām nav pārdotas. Šī iemesla dēļ uzņēmums kopš 2016. gada jūlija neaprēķina kredītprocentus, neveic kredīta maksājumus un kompānijai nav iespēju izmantot faktoringu un citus finanšu instrumentus.

"Kolumbija Ltd." ir reģistrēta 2001. gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,134 miljoni eiro. Uzņēmuma īpašnieki vienādās daļās ir Krievijas pilsoņi Igors Krupņiks, Vadims Prokofjevs un Kiprā reģistrētais uzņēmums "Nirtolex Limited".

Kā ziņots, Eiropas Centrālā banka pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas ierosinājuma pērnā gada marta sākumā anulēja "Trasta komercbankas" licenci, bet marta vidū Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzina "Trasta komercbanku" par likvidējamu un par bankas likvidatoru iecēla zvērinātu advokātu Ilmāru Krūmu.

Pērnā gada laikā likvidators atguvis 111,9 miljonus eiro.

Bankas likvidators informē, ka jebkurš interesents var izteikt vēlmi iegādāties nekustamo īpašumu, kustamo mantu, prasījuma tiesības pēc nenotikušas izsoles par nenotikušās izsoles sākumcenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!