Foto: DELFI

Aviokompānijas "airBaltic" lidmašīna "Bombardier Q400 NextGen" trešdien reisā no Kopenhāgenas piedzīvojusi datorsistēmas kļūmi, izmeklētāji ražotājam pasūtījuši sistēmas pārbaudes, portālam "Delfi" skaidroja Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja direktors Ivars Alfrēds Gaveika.

Lidmašīna Rīgā 28. decembrī ielidoja no Kopenhāgenas un nosēdās paaugstinātas drošības apstākļos.

Kā teica Gaveika, šim incidentam nav saistības ar šī paša modeļa lidaparāta septembrī piedzīvoto šasijas tehnisko bojājumu.

"Šodien bijām un paskatījāmies lidaparātu. Tur bija novirzes problēma ar signālu, kas tiek padots uz datoru, līdz ar to nenostrādāja sistēma - dators nepadeva signālu šasijas izlaišanai, to tad nācās izlaist, izmantojot rezerves sistēmu, un viss beidzās normāli. Tagad tie agregāti ir nomainīti uz citiem. Ražotājam pasūtījām pārbaudes," sacīja Gaveika.

Vēstīts, ka "airBaltic" par notikušo veic iekšējo izmeklēšanu.

Kā ziņots, trešdien ''airBaltic'' reiss no Kopenhāgenas Rīgas lidostā nosēdās paaugstinātas drošības apstākļos. Reisam BT136 pēc saraksta bija jāielido pulksten 17.30, bet tas nosēdās pulksten 18.48. Informācija portālā "flightradar24.com" liecina, ka lidmašīna vairākas reizes riņķojusi virs lidostas pirms nosēdusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!