Foto: AFI

Trešdien, 23. novembrī, tiks atcelti visi lidostā "Rīga" izlidojošie un ielidojošie aviosabiedrības "Lufthansa" reisi, informēja lidostā "Rīga".

"Lufthansa" reisi atcelti saistībā ar rīt gaidāmo aviosabiedrības pilotu streiku.

Atcelti ir reisi Frankfurte–Rīga ar ielidošanas laiku pulksten 13.05 un 00.35 un reisi Rīga–Frankfurte ar izlidošanas laiku pulksten 6.40 un 14.05.

Par turpmākajām iespējamām izmaiņām "Lufthansa" lidojumu sarakstā pasažieri tiek aicināti sekot līdzi informācijai lidostas "Rīga" mājaslapā, zvanot pa uzziņu tālruni 1817 vai vēršoties aviokompānijā.

Kā ziņots, Vācijas aviokompānija "Lufthansa" šodien paziņoja, ka pirms rīt gaidāmā pilotu streika tā atcēlusi 876 reisus.

Aviosabiedrība norāda, ka šo lidojumu atcelšana ietekmēs aptuveni 100 000 pasažieru.

Starp atceltajiem reisiem ir 51 garo distanču lidojumus, vēsta "Lufthansa", piebilstot, ka centīsies atrast klientiem lidojumus ar citām aviokompānijām vai citus transporta veidus.

Jau ziņots, ka pilotu arodbiedrība "Vereinigung Cockpit" aicinājusi trešdien rīkot jaunu pret "Lufthansa" vērstu streiku, lai pieprasītu lielāku atalgojumu.

"Vereinigung Cockpit" pieprasa pilotu atalgojumu palielināt vidēji par 3,66% gadā, to piemērojot arī pēdējiem pieciem gadiem.

Arodbiedrība skaidro, ka piloti šajā laikā piedzīvojuši algu pieauguma iesaldēšanu un saskārušies ar būtisku pirktspējas kritumu inflācijas dēļ, kamēr "Lufthansa" guvusi peļņu vairāku miljardu eiro apmērā.

Šis kopš 2014. gada aprīļa būs jau 14. arodbiedrības rīkotais streiks.

Tikmēr aviokompānija piedāvājusi "Lufthansa", "Lufthansa Cargo" un "Germanwings" pilotu algas palielināt par 2,5%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!