Foto: LETA

Satiksmes ministrs Aivis Ronis valdības pirmajās 100 dienās atšķirībā no iepriekšējiem ministriem sācis reāli risināt ar loģistiku, transportu un tranzītu saistītos jautājumus, taču pietrūkst aktīva viedokļa paušanas masu medijos un izskaidrojuma sabiedrībai, norāda Latvijas starptautisko autopārvadātāju asociācijas "Latvijas Auto" prezidents Valdis Trēziņš.

"Pirmais, ko vēlētos uzsvērt, ir tas, ka Ronis ļoti ātri tikās ar tranzīta procesā iesaistītajiem - pat pirms viņš nebija apstiprināts ministra amatā. Viņam jau bija interese sakārtot lietas, kas saistītas ar loģistiku, transportu un tranzītu, tai skaitā ar autopārvadājumiem," uzsver Trēziņš.

Īpaši viņš atzīmē Roņa aktivitātes un pieņemtos lēmumus saistībā ar situāciju uz Latvijas robežas. "No tukšas runāšanas, ko piekopa iepriekšējie ministri un valdība, Ronis tomēr sācis kārtot lietas reāli, piemēram, kravas auto elektronisko rindu jautājumu. Viņš arī uzticējās "Latvijas auto" un atbalstīja ieceri rindu sistēmu sakārtot pašiem pārvadātājiem," uzsver eksperts.

Tomēr Trēziņš turpmāk sagaida, lai Ronis "aktīvāk pauž savu viedokli". Salīdzinot ar citiem valdības ministriem, viņa viedoklis neparādoties presē un televīzijā. "Viņam ir laiks paust plašāk viedokli sabiedrībai un aizstāvēt transporta un tranzīta pārstāvju intereses," skaidro autopārvadātāju pārstāvis.

Kā ziņots, 1.februārī apritēs 100 dienas Dombrovska vadītajai trešajai valdībai, tāpēc šajā laikā premjers ar ministriem atskatās uz paveikto un informē par to sabiedrību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!